Hlavní obsah

Za Kadlecovo zranění chce Leverkusen po rváčích přes dva milióny eur

Berlín

Rváči, kteří v dubnu napadli fotbalistu Bayeru Leverkusen Michala Kadlece, se asi pořádně prohnou. Bundesligový klub po nich chce odškodné ve výši 96 tisíc eur (2,4 miliónu korun). Částku navíc mají uhradit do konce září. Výtržníci napadli českého reprezentanta před diskotékou v Kolíně nad Rýnem a zlomili mu tehdy nos.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Kadlec s obličejovou maskou.

Článek

Kadlec po napadení nemohl dva týdny hrát a poté musel až do konce sezony nastupovat se speciální ochrannou maskou. Výši odškodného Leverkusen vyčíslil na základě platu sedmadvacetiletého hráče a prémií za získané body, o které fotbalista svou absencí na hřišti přišel.

Kadlece 21. dubna při noční návštěvě diskotéky napadali dva fanoušci konkurenčního Kolína nad Rýnem, kde bývalý zadák Slovácka a Sparty bydlí. Kvůli zlomenině nosu se syn kapitána vicemistrů Evropy z roku 1996 Miroslava Kadlece musel podrobit dvěma operacím.

Státní zastupitelství v Kolíně nad Rýnem útočníky ve věku 20 a 24 let v červenci obžalovalo z ublížení na zdraví. Německá policie oba eviduje v kolonce sportovních násilníků. Jeden z nich má údajně od roku 2010 zakázaný vstup na stadióny v celém Německu.

Reklama

Související témata: