Hlavní obsah

Bayern - Mohuč 3:1Bayern zdolal Mohuč a v bundeslize zůstává stoprocentní

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v německé lize Mohuč 3:1 a po třech kolech zůstávají se stoprocentní bilancí v čele tabulky. Tři body vybojoval i obhájce titulu Dortmund, který vyhrál doma nad Leverkusenem 3:0.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Bayern v Allianz Aréně rychle navázal na jasná vítězství z úvodních kol. Již ve druhé minutě ho posunul do vedení ze snadné pozice po nahrávce Müllera útočník Mandžukič a ve třinácté minutě zvýšil po podobné akci Schweinsteiger.

O třetí výhru a vedení v tabulce nepřipravilo úřadujícího vicemistra ani snížení Szalaie z penalty, v nastavení totiž pojistil vítězství Kroos. Mohuč, za kterou odehrál celý zápas obránce Zdeněk Pospěch, má po třech kolech jediný bod.

Do historie bundesligy se díky střídaní v 88. minutě zapsal peruánský útočník Bayernu Claudio Pizarro. V soutěži odehrál 336. zápas a mezi cizinci vyrovnal rekordní zápisy Brazilce Zé Roberta a Gruzínce Levana Kobiašviliho.

O vítězství Dortmundu rozhodli mezi 29. a 39. minutou stoper Hummels po rohovém kopu a záložník Blaszczykowski po křížné přihrávce Piszczeka. Poslední branku dal hlavičkou po standardní situaci útočník Lewandowski.

Obránce Bayeru Michal Kadlec opustil hřiště už o poločase a přišel o možnost prodloužit sérii českých střelců do sítě Dortmundu. Brankáře Weidenfellera totiž zatím překonali jen reprezentanti Theodor Gebre Selassie z Brém a Tomáš Pekhart z Norimberku.

Norimberk vedl na hřišti Mönchengladbachu ve 25. minutě po brankách Simonse a Kloseho 2:0, ale o náskok přišel kvůli trefám letních posil soupeře De Jonga a Xhaky. V 55. minutě přece jen rozhodl o vítězství hostů 3:2 Japonec Kijotake, který připravil obě předchozí branky svého týmu. Útočník Pekhart odehrál za vítěze úvodních 60 minut, ale neskóroval.

Stejný průběh měl i duel Hannoveru s Brémami, v jejichž dresu strávil celý zápas na hřišti Gebre Selassie. Werder sice dokázal odpovědět dvěma góly na rychlé vedení soupeře 2:0, avšak svou druhou brankou v zápasu rozhodl ve druhé minutě nastavení o výhře Hannoveru Huszti.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Bayern Mnichov - Mohuč 3:1 (2. Mandžukič, 13. Schweinsteiger, 90.+1 Kroos - 59. Szalai z pen.)
Dortmund - Leverkusen 3:0 (29. Hummels, 39. Blaszczykowski, 78. Lewandowski)
Hannover - Brémy 3:2 (7. a 90.+2 Huszti, 10. Andreasen - 26. Hunt z pen., 74. De Bruyne)
Mönchengladbach - Norimberk 2:3 (45. De Jong, 53. Xhaka - 17. Klose, 25. Simons, 55. Kijotake)
Stuttgart - Düsseldorf 0:0,
Fürth - Schalke 0:2 (48. Draxler, 88. Holtby).

Reklama

Související témata: