Hlavní obsah

Frankfurt - Hamburk 3:2Hamburk i kvůli vyloučení Jiráčka prohrál s Frankfurtem

Frankfurt

Fotbalový reprezentant Petr Jiráček dostal ve svém druhém zápase za Hamburk červenou kartu. Jeho tým s náhradním brankářem Jaroslavem Drobným na lavičce prohrál 2:3 ve Frankfurtu a nebodoval ani ve třetím zápase německé ligy. Domácí nováček naopak zůstal stoprocentně úspěšný.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Petr Jiráček z Hamburku (druhý zleva) vidí červenou kartu.

Článek

Šestadvacetiletý záložník Jiráček, který do HSV přestoupil na konci srpna z Wolfsburgu, si vybral slabší chvilku v nastavení prvního poločasu. Krátce po snižujícím gólu Hamburku na 1:2 fauloval tvrdým skluzem Brazilce Andersona blízko pokutového území soupeře a poprvé v kariéře byl v prvoligové soutěži vyloučen.

Frankfurtu se povedl už nástup do utkání a v úvodní dvacetiminutovce se prosadili do nekoncentrované obrany hostů Japonec Takaši Inui a Kanaďan Olivier Occéan. Kontaktní zásah zaznamenal z rohu Heiko Westermann.

Krátce po přestávce vrátil domácím dvoubrankové vedení Stefan Aigner, ale Korejec Son Hung-min v 63. minutě znovu snížil. Podruhé v zápase vymyslel gólovou přihrávku debutující Nizozemec Rafael van der Vaart, který se svými spoluhráči už těsnou ztrátu nedotáhl.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Freiburg - Hoffenheim 5:3 (17. Guédé, 27. Kruse, 68. Diagne, 83. Makiadi, 87. Freis - 2. Delpierre, 57. Vukčevič, 76. Usami)
Eintracht Frankfurt - Hamburk 3:2 (13. Inui, 18. Occéan, 52. Aigner - 45. Westermann, 63. Son Hung-min).

Reklama

Související témata: