Hlavní obsah

Šok v Hoffenheimu. Záložník Vukčevič po těžké havárii bojuje o život

Fotbalista Boris Vukčevič z německého Hoffenheimu utrpěl při autonehodě vážné zranění hlavy a bojuje o život. Dvaadvacetiletý záložník musel být po havárii letecky převezen do nemocnice v Heidelbergu, kde se okamžitě podrobil operaci. Podle prohlášení bundesligového klubu je hráč v kritickém stavu v umělém spánku.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Ilustrační foto

Článek

"Tahle zpráva nás všechny zdrtila. Mužstvo, trenér, všichni tady jsou v šoku. Myslíme na Borise a jeho rodinu," uvedl manažer Hoffenheimu Andreas Müller.

Podle policie vjel Vukčevič na poměrně rovném úseku silnice mezi Bammentalem a Mauerem nejspíš kvůli vysoké rychlosti do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním autem. Záchranáři museli těžce zraněného hráče z jeho mercedesu vystříhat a vrtulník ho převezl do nemocnice. Řidič druhého vozu utrpěl lehká zranění. Škoda na autech činí podle prvních odhadů 150.000 eur (3,7 milionu korun).

Vukčevič přišel do Hoffenheimu v roce 2008 ze stuttgartské juniorky a zatím za klub odehrál 78 zápasů, v nichž dal šest gólů. Chorvatský rodák má na kontě i šest startů za německý výběr do 21 let.

Reklama