Hlavní obsah

Bývalý král bundesligových střelců Dieter Müller je v kómatu

Offenbach

Bývalý král střelců německé fotbalové ligy Dieter Müller bojuje o život. Osmapadesátiletý někdejší reprezentant měl infarkt a je v kómatu. Vicemistr Evropy z roku 1976 a účastník světového šampionátu o dva roky později je posledních dvanáct let předsedou třetiligového Offenbachu.

Článek

Podle listu Bild zkolaboval Müller ve svém domě v Maintalu a jeho partnerka ho dokázala oživit ještě před příjezdem lékařů. "Přejeme mu brzké uzdravení a věříme, že tento boj vyhraje," uvedl mluvčí Offenbachu Thorsten Siegmund.

Müller zářil hlavně během angažmá v Kolíně nad Rýnem. Ve 326 soutěžních zápasech za něj dal 231 gólů a dvakrát se stal nejlepším střelcem bundesligy (1977 a 1978). Do historie soutěže se zapsal 17. srpna 1977, když pokořil Werder Brémy šesti trefami. Protože však kameramani zrovna v ten den stávkovali, neexistují o tom televizní záznamy. S Bordeaux se stal dvakrát mistrem Francie.

Ve finále evropského šampionátu v roce 1976 v Bělehradě pomohl prvním německým gólem smazat dvoubrankový náskok výběru Československa, který nakonec zvítězil v penaltovém rozstřelu po slavném "dloubáku" Antonína Panenky.

Reklama