Hlavní obsah

Fenin opět v problémech. Vedení klubu musel vysvětlovat kritiku trenéra

Český fotbalista Martin Fenin se musel v Německu opět zodpovídat svým šéfům. Vedení německé druholigové Energie Chotěbuz vysvětloval svou veřejnou kritiku trenéra Rudiho Bommera. Bývalý reprezentační útočník si v rozhovoru pro pondělní vydání časopisu Kicker postěžoval, že mu kouč nedává dostatek příležitostí, a proto uvažuje o návratu do Česka. Pohovorem s hráčem považuje klub tuto záležitost za vyřízenou a trestat ho nehodlá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Fenin na tréninku

Článek

"Martin vyjádřil v tom interview zklamání ze své osobní situace. Jako klub s tím dokážeme žít," prohlásil po schůzce sportovní ředitel Energie Christian Beeck.

"Byla to dobrá výměna názorů. Martin musí teď do zimní přestávky přidat plyn. Pak uvidíme, co dál," dodal k hráčově budoucnosti Beeck.

Fenin v dosavadních devíti kolech druhé bundesligy nastoupil jen dvakrát. V rozhovoru se pozastavil nad tím, že nehraje, i když kvůli zranění vypadli oba stabilní útočníci. "Kdy bych měl dostat šanci, když ne teď?" vzkázal na dálku Bommerovi.

Už nepotřebuje pomoct

Kvůli malému hernímu vytížení proto prý bývalý hráč Teplic uvažuje o návratu do České republiky. "Doma budu mít asi největší možnost dostat se na úroveň, na jaké jsem hrál před těmi problémy. Pořád mě tam totiž vnímají jako fotbalistu a ne jako potížistu," uvedl Fenin, který do Chotěbuzi přišel před rokem po nepovedeném angažmá v Eintrachtu Frankfurt.

Loni v říjnu však šestnáctinásobný reprezentant vypadl z okna a s krevní sraženinou na mozku skončil v nemocnici. Po tomto úrazu Fenin přiznal, že byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění. Načas proto přerušil kariéru a podstoupil psychologickou léčbu. Na trávník se vrátil v březnu.

Ačkoli fotbalově se mu nyní příliš nedaří, Kickeru však řekl, že po zotavení se cítí silnější než dřív. "Už nepotřebuji pomoc. Letos jsem se hodně naučil a některé věci už neprožívám tak dramaticky. Možná je to i proto, že jsem si našel přítelkyni," uvedl Fenin, který má s Chotěbuzí smlouvu až do roku 2014.

Reklama

Související témata: