Hlavní obsah

Další komplikace pro Bílka! Kadlec si poranil koleno a do konce roku si už nezahraje

Aktualizováno

Obránce fotbalové reprezentace Michal Kadlec už si na podzim nezahraje. Páteční vyšetření ukázalo, že má natržený postranní vaz v levém kolenu a čeká ho asi šestitýdenní pauza. Kadlec si zranění přivodil ve čtvrtečním utkání Leverkusenu na hřišti Rapidu Vídeň v Evropské lize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Kadlec si do konce letošního roku nezahraje.

Článek

"Není to příjemné, ale nakonec to asi bylo štěstí v neštěstí, neboť nedošlo k žádnému dalšímu porušení vazu ani kolena, a tak není nutná operace. Podle vyhlídek by se poškozené místo mohlo i dobře léčit," uvedl fotbalista na svých webových stránkách.

Klíčový hráč českého národního týmu přijde také o poslední letošní duel reprezentace, kterým bude listopadová příprava se Slovenskem na olomouckém stadionu. Sedmadvacetiletý zadák, který na konci minulé sezóny léčil zlomený nos, uvedl, že s fotbalovou přípravou začne až v lednu.

Kadlece mrzí, že přijde o podstatnou část sezony. Hned v neděli například o velký šlágr s bundesligovým lídrem Bayernem Mnichov. S kolenem má potíže poprvé v kariéře. "Je to smůla, především v Leverkusenu nás čeká ještě celá řada zápasů a do Olomouce jsem se také těšil, ale k fotbalu to patří. Musím se soustředit na léčbu, abych byl připraven na lednovou přípravu před startem jarní sezóny," řekl Kadlec.

S rehabilitací začne až v prosinci

Jeho zranění přidělá starosti reprezentačnímu trenérovi Michalu Bílkovi. Ten dlouhodobě postrádá zraněné ofenzivní hráče Tomáše Rosického a Václava Pilaře. Na marodku nyní kromě Kadlece přibyl i záložník Hamburku Petr Jiráček, který má dlouhodobé problémy s třísly a v nejbližší době půjde na operaci, po níž by měl být připravený hrát asi za tři týdny.

Kadlec, který je s osmi brankami aktuálně nejlepším střelcem národního týmu, už přemýšlí nad scénářem své rekonvalescence. "Čekají mě lymfodrenáže kvůli opadnutí otoku, pak bude následovat naprostý klid a někdy v prosinci začne rehabilitace. Možná se mezitím na nějakou chvíli podívám domů, ale většinu léčení zřejmě strávím zde, i když jsme se o tom ještě podrobně nebavili," řekl Kadlec.

Reklama