Hlavní obsah

Propadák! Přestup Jiráčka do Hamburku patří mezi nejhorší bundesligové transfery

Český fotbalista Petr Jiráček se dostal na seznam deseti nejhorších přestupů v rámci německé bundesligy. Reprezentační záložník, který odešel v letní přestávce z Wolfsburgu do Hamburku za čtyři milióny eur (asi 105 miliónů korun), podle německého deníku Die Welt svému novému zaměstnavateli pěkně "zatopil", když se nechal vyloučit v ligovém zápase s Frankfurtem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Petr Jiráček si podzimní část sezóny určitě představoval lépe.

Článek

"Jiráček měl v záloze Hamburku zatopit, místo toho ale spíše zatopil svým vyloučením," píše Die Welt o českém středopolaři, který dostal hned ve svém druhém zápase za Hamburk červenou kartu.

Následoval dvouzápasový trest a v dalších třech utkáních německé nejvyšší soutěže český hráč nasbíral jen 164 minut. "Na hřišti se potom už moc neobjevil. To není dobré vysvědčení pro hráče, za něhož poslal Hamburk do Wolfsburgu čtyři milióny eur," píše Die Welt. Jiráček je v současné době na marodce kvůli zranění třísel a do hry se nejspíš vrátí v půlce listopadu.

Nejhorší příchod podle německého deníku zaznamenali v Düsseldorfu. Angažmá třiatřicetiletého útočníka Andreje Voronina mělo být pro nováčka výrazným posílením kádru, ale Ukrajinec se v osmi zápasech ani jednou netrefil. V posledním duelu, pohárovém derby s Borussií Mönchengladbach, dokonce nebyl ani v nominaci.

Ani angažování nizozemského útočníka Luuka de Jonga, za nějž Mönchengladbach v létě zaplatil 12 miliónů eur, se podle Die Welt příliš nevyplácí. Někdejší střelec Twente dal zatím jen tři góly. Jako nepovedený přestup německý list označuje také angažmá chilského útočníka Juniora Fernandese, který před sezónou posílil Leverkusen, nebo odchod Erena Derdiyoka z Bayeru do Hoffenheimu.

Reklama

Související témata: