Hlavní obsah

Další rána pro Jiráčka. Jeho zranění si vyžádá delší pauzu, na podzim už si nezahraje

Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Petr Jiráček přijde o zbytek podzimní části sezóny. Zranění třísel je vážnější, než se původně zdálo a záložník Hamburku bude muset další měsíc odpočívat. Jiráček podle německého tisku nepůjde na operaci.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Petr Jiráček určitě nemá z podzimní části sezóny radost.

Článek

"Je to hráč, který do toho jde vždycky naplno. Na podzim s ním už nepočítáme," řekl podle hamburských deníků trenér Thorsten Fink o šestadvacetiletém defenzivním záložníkovi, který na sever Německa přišel v létě z Wolfsburgu za čtyři milióny eur (asi 105 miliónů korun).

Fink nechce, aby bývalou oporu Plzně potkal stejný osud jako německého reprezentanta Maria Götzeho z Dortmundu, který se stejným zraněním v minulé sezóně laboroval několik měsíců. "Určitě nepůjdeme do žádného rizika," uvedl kouč momentálně devátého celku bundesligy.

Za Hamburk toho Jiráček zatím mnoho neodehrál. Hned ve svém druhém zápase v červeno-bílém dresu HSV byl vyloučen, načež následoval dvouzápasový trest. Po návratu na trávník jeho výkony limitovaly potíže s třísly, které měla podle původních záměrů odstranit drobná operace.

Reprezentaci bude Jiráček chybět příští týden v přípravném utkání se Slovenskem v Olomouci.

Reklama