Hlavní obsah

Hubník za Herthu nenastupuje. Odejde v zimě z Berlína?

Berlín

Fotbalový obránce Roman Hubník, který reprezentoval Česko na letošním evropském šampionátu v Polsku a na Ukrajině, možná opustí v zimní přestávce druholigový německý tým Hertha BSC Berlín. Informoval o tom deník Berliner Zeitung.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český fotbalový obránce Roman Hubník.

Článek

Do berlínského celku zamířil ze Sparty v prosinci roku 2009 jako hráč národního mužstva. Do Německa odešel ve výtečné formě. Patřil k oporám letenského klubu a svými výkony si řekl i o pozvánku do reprezentace.

Hertha si od jeho příchodu hodně slibovala. Měl šéfovat její obraně několik let. Jenže v poslední době vysedává pouze na lavičce náhradníků. V uplynulých pěti utkáních se jen dvakrát podíval na hřiště, když v závěru střídal. Místo něj dostávají příležitost Fabian Lustenberger a mladý talent John-Anthony Brooks. Oba nastoupili ve stoperské dvojici i v pondělní dohrávce 14. kola druhé německé ligy proti St. Pauli (1:0).

Na svou šanci navíc čeká ještě Felix Bastians a po návratu zraněného Maika Franze by se v únoru příštího roku stal zřejmě až pátým stoperem Herthy.

Osmadvacetiletý zadák má s klubem platnou smlouvu až do roku 2014. Nepředpokládá se však, že by ji dodržel. Změnit působiště by podle německého deníku mohl již v zimní pauze.

Reklama

Související témata: