Hlavní obsah

Dortmund - Düsseldorf 1:1Dortmund před šlágrem s Bayernem jen remizoval

Berlín

Fotbalisté mistrovského Dortmundu pouze remizovali 1:1 s Düsseldorfem a před sobotním duelem s vedoucím Bayernem Mnichov na něj na druhém místě tabulky ztrácejí osm bodů. V dnešním 14. kole německé ligy zaváhali také další pronásledovatelé bavorského lídra Schalke a Frankfurt.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Stefan Reisinger z Fortuny Düsseldorf (vpravo) a Neven Subotič z Borussie Dortmund bojují o míč.

Článek

Dortmund nastoupil ke třetímu utkání během sedmi dnů bez zraněných opor Maria Götzeho, Matse Hummelsse a Ilkaye Gündogana. Začátek zápasu také poznamenal dvanáctiminutový tichý protest fanoušků proti novým bezpečnostním opatřením.

Borussii poslal do vedení gól Jakuba Blaszczykowského těsně před přestávkou, ale hosté dvanáct minut před koncem zápasu díky Stefanu Resisingerovi vyrovnali. Remízu Düsseldorf udržel i v závěru, kdy se musel obejít bez Ivana Paureviče vyloučeného po druhé žluté kartě, a připravil tak domácím první ztrátu po sérii tří vítězství.

Třetí Schalke prohrálo v Hamburku 1:3 a čtvrtý Frankfurt podlehl stejným výsledkem na vlastním hřišti Mohuči. Oba celky tak na Dortmund ztrácejí dva body.

Podobně na tom je také pátý Leverkusen, který má však středeční duel s Brémami k dobru a v případě vítězství se může posunout na druhé místo.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Dortmund - Düsseldorf 1:1 (43. Blaszczykowski - 78. Reisinger)
Eintracht Frankfurt - Mohuč 1:3 (55. vlastní Szalai - 18. Ivanschitz, 42. Parker, 52. Noveski)
Hamburk - Schalke 3:1 (52. Beister, 65. Rudnevs, 90.+2 Badelj z pen. - 80. Huntelaar)
Hannover - Fürth 2:0 (4. Diouf, 69. Eggimann).

Reklama

Související témata: