Hlavní obsah

Jiráček podstoupil operaci třísel, rekonvalescence by měla zabrat čtyři týdny

Fotbalový reprezentant Petr Jiráček dnes podstoupil oboustrannou operaci třísel. Šestadvacetiletý záložník za Hamburk nehrál od konce října. Pokud vše půjde podle plánu, měl by se na začátku ledna zapojit do zimní přípravy německého týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Jiráček se po tréninku českého týmu podepisuje fanouškům

Článek

"Rekonvalescence by měla zabrat čtyři týdny. V lednu už by Petra nemělo nic limitovat," uvedl pro ČTK Jiráčkův manažer Dalibor Lacina.

Bývalý plzeňský středopolař naposledy za Hamburk naskočil do ligového zápasu 21. října proti Stuttgartu. Po prvním poločase byl ale střídán a pak se už v sestavě kvůli opakovaným potížím s třísly neobjevil.

Nejprve se zdálo, že půjde na operaci, pak se hovořilo o klidovém režimu a nakonec byl chirurgický zákrok nevyhnutelný. "Muselo se čekat na to, až ustoupí zánět na stydké kosti," řekl Lacina. Jiráček se operaci podrobil na specializované berlínské klinice.

Po srpnovém přestupu z Wolfsburgu za Hamburk zatím nastoupil jen k pěti zápasům. Jiráček není jediným českým reprezentantem, kterého třísla trápí. V pondělí menší zákrok v Praze podstoupil i další záložník Bořek Dočkal.

Reklama

Související témata: