Hlavní obsah

Fotbalový obránce Kadlec začal po zranění kolena s lehkým tréninkem

Leverkusen

Fotbalový reprezentant Michal Kadlec prý dostal předčasný vánoční dárek, když začal s ostřejším tréninkem po zranění kolena, které utrpěl na konci října. Obránce Leverkusenu je nejvíce nadšený z toho, že si v úterý po šesti týdnech také poprvé "sáhl" na míč. Na začátku ledna by měl být už v plném tréninku se spoluhráči a vzápětí stihnout začátek druhé poloviny bundesligy.

Foto: Facebook

Michal Kadlec se konečně vrátil na trávník. Zatím jen lehce trénuje.

Článek

"V nohou zvýšenou zátěž cítím, ale koleno drží a to je pro mě velké povzbuzení," uvedl Kadlec na svém webu. Je rád, že mu pomalu končí stereotypní rehabilitační rytmus a může se pomalu vracet i ke klasické fotbalové přípravě. Kadlec to může brát také jako stylovou oslavu dnešních 28. narozenin.

"Z tepla rehabilitačních sálů jsem vyběhl na trávník. Zatím jen na ten umělý, protože na něm je menší riziko podklouznutí. V rehabilitačním areálu máme takový malý zastřešený plácek a na něm jsem už zkoušel dynamičtější běh se střídáním směrů a také pohyby do stran. Je to celkem hodně náročné," popisovala opora české reprezentace.

Kadlec si zranění přivodil 25. října v zápase Evropské ligy proti Rapidu Vídeň. Měl natržený postranní vaz v levém koleni, vypadl ze sestavy Leverkusenu a přišel také o duel se Slovenskem - poslední zápas národního týmu v letošním roce.

Mrzí ho hlavně to, že přišel o povedenou podzimní jízdu Leverkusenu, který se v bundeslize vyhoupl na druhé místo a je nejbližším pronásledovatelem zatím suverénního Bayernu. O to víc je českému bekovi líto poslední porážky Leverkusenu v Hannoveru (2:3), která přišla po sérii čtyř výher.

"Je to škoda. Zápas byl velice dobře rozehraný a pokazili jsme si jej vlastními chybami. Musíme se soustředit na poslední zápas s Hamburkem, abychom druhou příčku udrželi a vytvořili si tak výchozí pozici pro jarní odvety," uvedl Kadlec. I tak je pro něj současné postavení Bayeru milým překvapením. "Je to povzbuzení. Kdyby nám před půlrokem někdo řekl, že budeme v polovině soutěže druzí, tak bychom se asi smáli," dodal Kadlec.

Reklama