Hlavní obsah

Pilař toužebně vyhlíží návrat na trávník: Hrozně trpím, když na fotbal jen koukám

Praha

Záložník Wolfsburgu a české fotbalové reprezentace Václav Pilař si v polovině srpna v přípravném utkání na Ukrajině přetrhl přední zkřížený vaz na levé noze. Uplynuly čtyři měsíce a čtyřiadvacetiletý hráč už se těší, že v lednu bude moct běhat a kopat do míče.

Foto: Petr Horník, Právo

Český fotbalista Václav Pilař na rehabilitaci kolena a svalů pomocí přístroje Tecar na klinice Endala v Praze.

Článek

Jak se vám daří?

Rehabilitace na klinice v Praze probíhá perfektně, dá se říct, že ze dne na den vnímám zlepšení. Cítím se opravdu velmi dobře, pokroky mi dělají radost. V neděli jsem se vrátil z vyšetření v Německu a lékaři tam byli s výsledky kontroly velmi spokojeni.

Co všechno jste v Německu stihl?

Byl jsem tam od středečního večera. Dvakrát denně jsem trénoval s fyzioterapeutem, hodně jsem jezdil na speciálním rotopedu. Samozřejmě také pravidelně plavu a posiluju.

Mluvil jste i s wolfsburskými spoluhráči?

Byl jsem za nimi a dokonce jsem viděl i utkání s Frankfurtem, které jsme prohráli.

Nechtěli by vás už vidět na hřišti?

To víte, že chtěli. Já bych tam nejraději vyběhl hned, ale bohužel to nejde. Vždyť jsem za Wolfsburg neodehrál jediný mistrák... Udělám maximum, abych mužstvu pomohl co nejdřív z dolních pater tabulky.

Jak prožíváte zápasy na tribuně?

Hrozně trpím, když na fotbal jen koukám.

Nenudíte se? Vždyť váš program je už dlouhé měsíce jednotvárný...

Snažím se zpestřovat si ho, jak se dá. Ale nějaké bujaré večírky za tím nehledejte, spíš moje nejbližší, kteří mi moc pomáhají. Pochopitelně snadné to není. Beru všechno optimisticky, dívám se dopředu. Za celou dobu jsem žádnou krizi nebo depku neměl.

Říkal jste, že hodně posilujete. Co především?

Je to komplexní. Nejde o nějaké navzpírané tuny, je to o posilování svalů kolem kolena, ale i břišních, prostě všech, které mají vliv na to, aby koleno drželo. Důležité je, že kloub ani pooperační jizva při zatížení neotékají.

Dá se odhadnout, kdy si poprvé kopnete do míče a kdy vyběhnete na trávník?

Kopnout do míče už bych mohl, ale bylo by to riskantní. V polovině ledna mě čeká důležitá kontrola u doktora Boenische. Ta dá směr dalšímu postupu. Věřím, že když půjde všechno jako doteď, začnu už běhat, pak přidám míč a někdy na přelomu února a března bych si mohl zahrát fotbal. To je moje ideální představa. Lékaři můžou být jiného názoru. Hlavně nechci nic uspěchat. Ale nebudu váhat ani o den víc, než bude nutné. Po fotbale mám strašný hlad. Tým se schází 3. ledna, já bych se k němu měl připojit po té kontrole.

Vánoce strávíte doma?

Budeme jako rodina spolu. Moc se na svátky těším.

Reklama

Související témata: