Hlavní obsah

VIDEO: Takový výprask jsem ještě nezažil, hořekoval Gebre Selassie po „bůru" od Dortmundu

Praha/Brémy

Nejhorší zápas svoji kariéry zažil v sobotu šestadvacetiletý obránce české reprezentace Theodor Gebre Selassie. Na pravém okraji obrany Werderu Brémy asistoval u debaklu svého týmu na domácím stadiónu s Borussií Dortmund. U jedné z pěti branek byl i jeho zřetelný „podpis...“

Gól Maria Götzeho proti Brémám. Gebre Selassie míč nešťastně tečoval do vlastní branky.

 
Článek

Jak se vám spalo ze soboty na neděli?

Nijak dobře, ale nebylo to jen kvůli tomu debaklu... Určitě není dobré prohrát první jarní zápas v bundeslize takovým způsobem. Doma dostat pět gólů a nedat ani jeden... Hrozné.

Zažil jste ve svojí kariéře tak vysokou porážku doma?

Takový výprask jsem nikdy nezažil. Nevzpomínám si, že by jsem byl u takového debaklu, i když jsme hráli venku.

Čím si to vysvětlujete?

Rozhodly góly v první půli. Nezačali jsme špatně, ale sudí posoudil jeden souboj na hranici šestnáctky jako faul a z téhle vzdálenosti to má Marco Reus jako kdyby kopal penaltu.

Na druhém gólu byl váš celkem zřetelný podpis...

Zaútočili jsme, ale přišli o míč a soupeř bleskově udeřil. Snažil jsem se zblokovat střelu Maria Götzeho, což se mi sice povedlo, ale míč se zvedl tak nešťastně, že gólman na něj nedosáhl a od břevna se odrazil do sítě. Smůla... Stačily tři centimetry, aby se odrazil do hřiště, nebo pět a šel by přes bránu.

Řekl vám něco o pauze trenér nebo spoluhráči?

Kdepak, ti, co věděli, že jsem míč blokoval, chápali, že tohle se stane a neovlivníte to. Mnozí ani nevěděli, že to byla teč. V pondělí budeme mít rozbor u videa, kde si probereme celý zápas.

S čím jste šli do druhé půle?

Na podzim se nám povedlo otočit některé zápasy, v nichž jsme prohrávali. O to jsme se chtěli pokusit, i když prohrávat s Dortmundem o dvě branky...

Ale stal se pravý opak...

Bohužel. Inkasovali jsme krátce po půli po rohovém kopu. A bylo rozhodnuto. Potom jsme dostali ještě dva góly. Dortmund nás prostě převálcoval.

Dá se vůbec za takového stavu ještě zvednout, pokusit se o něco?

Musíte! V Německu nelze vypustit ani minutu. Fanoušci na nás pískali, nedivím se jim, kdyby viděli, že to úplně vypouštíme, bylo by to horší.

Co se dělo po zápase v kabině?

Co by se tak mohlo dít... Ticho, zmar, tristní atmosféra. Tohle byla pro každého hrozná rána.

Werder je ve zvláštní situaci. Na pohárovou Evropu mu chybí pět bodů, ale od baráže ho dělí jen devět.

Kdybychom v sobotu bodovali, přiblížili bychom se příčkám, které jsou naším cílem. Takhle... Nějaké nebezpečí zespodu si nepřipouštíme. Tohle byla facka na úvod, ale máme na to, hrát v horní polovině. Musíme vozit body i ze hřišť soupeřů. Bundesliga je hrozně vyrovnaná, dvakrát vyhrajeme a jsme v přímém boji o Evropu. Na to se soustředíme, dokážeme se z debaklu oklepat. Ideální by bylo bodovat hned v neděli v Hamburku.

Bayern vydřel vítězství s Fürthem a vede o devět bodů před Leverkusenem a o dvanáct před obhájcem titulu Dortmundem. Může o titul ještě přijít?

Teoreticky ano, ale prakticky ne. Má tak kvalitní tým, kde na lavici sedí hráči jako Robben, Goméz, Shaqiri... Skoro lepší než jsou ti na hřišti. Bayern má sílu na všech postech a šanci na titul už nepustí.

Jaký rozruch vzbudil na severu Německa příchod Guardioly do Mnichova?

Psalo se tu o tom, mluvilo, ale žádné emoce to nevyvolalo. Fanouškům to je vcelku jednu, i když Guardiolu rádi uvidí „naživo". Je to paradox, že suverén bundesligy mění trenéra. Guardiola ale může Bayern hodně posunout. Uvidíme, jak se mu povede. V Barceloně byl modlou, Němci jsou přeci jenom vlažnější a chtějí nejdřív vidět výsledky.

Reklama

Související témata: