Hlavní obsah

Latka chce v Düsseldorfu zvýšit své šance na reprezentaci

Bývalý obránce fotbalové Slavie Martin Latka chce svým angažmá v bundesligovém Düsseldorfu zvýšit své šance na stálé místo v české reprezentaci, za niž zatím odehrál jeden zápas. Řekl to v rozhovoru pro dnešní vydání německého deníku Bild. Vedení klubu si od něj slibuje, že se díky vysoké postavě stane postrachem soupeřových útočníků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Latka oslavuje svůj gól v derby.

Článek

Podle Bildu se osmadvacetiletý stoper pro Fortunu rozhodl především kvůli jejímu trenérovi Norbertu Meierovi a manažerovi Wolfu Wernerovi. Důležitou roli ale prý sehrály i vyšší šance na prosazení se v národním výběru. "To je můj cíl. Když tu budu hrát, budou mé šance lepší," uvedla nová posila momentálně 14. týmu bundesligové tabulky.

Ještě při svém přestupu minulý týden přitom Latka své reprezentační vyhlídky s novým působištěm nespojoval. "Teď neřeším, jestli mi angažmá v Düsseldorfu může pomoci se v reprezentaci ještě více prosadit. Soustředím se jen na to, abych se co nejrychleji prosadil do základní sestavy a pravidelně hrál. Jestli to pak přinese i reprezentaci, o to lépe," řekl tehdy fotbalista, který po výborných podzimních výkonech v dresu Slavie odehrál poločas listopadového přípravného zápasu se Slovenskem.

V Německu je bývalý hráč Birminghamu a Panioniosu Atény zatím sám. "Ještě musím zařídit pár věcí a pak přijede do Düsseldorfu i moje rodina," uvedl otec dvouapůlročního syna.

Proti Mönchengladbachu by už rád hrál

První jarní zápas svého nového klubu proti Augsburgu ještě nestihl, v sobotu v derby proti Mönchengladbachu by už ale rád nastoupil. "Jsem připravený. Atmosféra bude skvělá a je to důležitý zápas. Musíme získat nějaké body potom, co jsme v posledním zápase nešťastně prohráli," připomněl domácí porážku od bavorského celku 2:3.

Bundesligový nováček z Düsseldorfu věří, že jeho nová akvizice se díky svým 193 centimetrům výšky stane postrachem soupeřových útočníků. "Stačí se na něj podívat. S touhle postavou se soupeři bude dělat špatně," prohlásil na Latkovu adresu manažer Fortuny Werner.

Reklama

Související témata: