Hlavní obsah

Kouč Wolfsburgu má obavy, jestli Pilař zasáhne do jarních bojů

Kouč fotbalistů Wolfsburgu Dieter Hecking se smiřuje s tím, že český ofenzivní univerzál Václav Pilař kvůli loňské operaci zkříženého vazu v koleně možná nezasáhne ani do žádného z jarních zápasů. Čtyřiadvacetiletý reprezentant ani podle svého agenta Jiřího Stejskala nechce návrat uspěchat. Stále prý však není vyloučeno, že se Pilař před koncem sezóny na hřišti přece jen objeví a zažije tak svoji bundesligovou premiéru.

Foto: Petr Horník, Právo

Český fotbalista Václav Pilař na rehabilitaci kolena a svalů na klinice Endala v Praze.

Článek

Hecking je však skeptičtější. "Zatím to vypadá, že (Pilař) do odvet nasazený nebude," citovala Heckinga agentura SID. Do konce bundesligového ročníku chybí 15 zápasů, liga skončí v polovině května.

Pilař, který si koleno pochroumal loni v srpnu při přípravném utkání národního týmu na Ukrajině, je podle Stejskala po čtyřměsíční intenzivním tréninku dobře fyzicky připravený, ale zatím se ještě nepustil do plné přípravy s týmem.

Stejskal start Pilaře v jarní části bundesligy nevylučuje

Pilař, který do Wolfsburgu zamířil loni z Hradce Králové po úspěšné sezóně na hostování v Plzni, by v polovině března už měl trénovat bez jakýchkoliv úlev. "Taková je aspoň prognóza profesora Boenische, který Vencu operoval," uvedl pro ČTK Stejskal. Jasnou prioritou prý ale zůstává, aby se Pilař vrátil na hřiště ve chvíli, kdy bude stoprocentně v pořádku.

"Musíme minimalizovat jakékoliv riziko, hráč musí být úplně zdráv. Lidé ve Wolfsburgu to naštěstí vnímají stejně. Otázkou je, jestli má cenu, aby se Venca hrnul do nějakých posledních pěti zápasů sezóny. Děsí mě představa, že dopadne podobně jako Svěrkoš v Ostravě," připomněl Stejskal smůlu útočníka Baníku Václava Svěrkoše, který si v závěru podzimu hned v prvním utkání po návratu do ligového zápasu obnovil zranění kolenních vazů a čeká jej další dlouhá pauza.

Stejskal však ani nevylučuje, že Pilař přece jen na jaře některý z bundesligových zápasů stihne. "Třeba Venca od lékařů dostane zelenou a postupně se zapojí jako střídající hráč. Ale všechno bude odvislé od jeho stavu. Hazardování nemá cenu. Jinak by bylo lepší počkat až na novou sezonu," dodal Stejskal.

Reklama

Související témata: