Hlavní obsah

Norimberk - Mönchengladbach 2:1 Pekhart zařídil Norimberku vítězným gólem výhru

Norimberk

Fotbalový útočník Tomáš Pekhart pomohl svým třetím gólem v tomto bundesligovém ročníku Norimberku k vítězství 2:1 nad Mönchengladbachem. Český reprezentant se trefil ve druhém domácím utkání po sobě. V napínavém šlágru kola zvítězil Dortmund nad Leverkusenem 3:2 a nahradil ho na druhém místě tabulky.

Foto: ČTK

Tomáš Pekhart v dresu Norimberku opět trefil.

Článek

Norimberk se dostal do vedení už ve čtvrté minutě, kdy Simons proměnil pokutový kop po nafilmovaném pádu Frantze v pokutovém území. Pekhart zvýšil po půlhodině hry střelou levačkou na zadní tyč po asistenci japonského záložníka Kijotakeho.

Mönchengladbach už po změně stran první porážku od poloviny listopadu nedokázal odvrátit a stačil jen snížit zásluhou Herrmanna. Norimberku pomohla první výhra pod vedením kouče Michaela Wiesingera k posunu na 14. příčku tabulky, hosté prováhali možnost jít na pátou příčku a jsou sedmí.

Leverkusen ve šlágru kola s Dortmundem sice stáhl dvougólové manko, ale přesto prohrál 2:3. Znovu se tak zvýšil náskok suverénně prvního Bayernu Mnichov, který má před druhou Borussií k dobru 12 bodů a na třetí Leverkusen ještě o dva víc.

Dortmund si vypracoval dvoubrankový náskok už v první desetiminutovce, kdy se trefili Reus a z penalty Blaszczykowski. Bayeru ale zase vyšlo úvodních patnáct minut druhé půle, během kterých dvakrát skóroval Reinartz.

Hostům nicméně hned minutu po brance na 2:2 vrátil náskok Lewandowski a obhájce titulu si mohl dokonce ještě dovolit zahodit penaltu. Na svůj první start od konce října stále čeká český obránce Michal Kadlec, který nebyl opět ani na lavičce Bayeru.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:
Norimberk - Mönchengladbach 2:1 (4. Simons z pen., 30. Pekhart - 58. Herrmann)
Leverkusen - Dortmund 2:3 (58. a 62. Reinartz - 3. Reus, 9. Blaszczykowski z pen., 63. Lewandowski).

Reklama

Související témata: