Hlavní obsah

Bayern chce z Dortmundu vyfouknout kanonýra Lewandowského. Za 30 miliónů eur

Mnichov/Praha

V Německu se schyluje k další přestupové bombě a v Mnichově si drbou hlavu, proč ji nerealizovali dřív. Za čtyřiadvacetiletého polského fotbalového kanonýra Roberta Lewandowského nabízí Bayern Borussii Dortmund 30 miliónů eur (asi 770 miliónů korun) a v Dortmundu se nijak nabídce nebrání.

Foto: Ina Fassbenderová, Reuters

Polák Robert Lewandowski je prý na seznamu letních posil Bayernu Mnichov nejvýše.

Článek

Definitivní rozhodnutí „váhavého" šéfa mnichovského velkoklubu Uliho Hoenesse padlo po víkendovém utkání Dortmundu s Leverkusenem. V přímém souboji o druhé místo v tabulce bundesligy totiž Lewandowski zářil a svůj výkon korunoval vítězným gólem (3:2). „Podal opravdu výborný výkon. Je to kvalitní útočník, který by se hodil do našeho spektra," naznačil zájem další z mnichovských bossů Karl-Heinz Rummenigge.

Podle listu Bild už je Bayern dokonce s Lewandowskim dohodnutý na tříletém kontraktu, který by hráči ročně vynesl 2,5 miliónu eur. „Nebudu to komentovat. Jsem hráčem Borussie a té chci pomoci na jaře v Lize mistrů i bundeslize, byť v ní dvanáctibodovou ztrátu těžko smažeme. Na přemýšlení o tom, co bude dál, je ještě spousta času. Netvrdím ale, že neregistruji zájem o mojí osobu. A není jen z Mnichova," nechal se slyšet Lewandowski, který v tomto ročníku bundesligy nastřílel už třináct branek a je druhý v tabulce střelců za mnichovským Mariem Mandžukičem. V Lize mistrů se trefil v šesti zápasech čtyřikrát.

Přetlak v útoku

Bayern má v útoku velký přetlak. Vedle Mandžukiče se po zranění rozehrává Gomez, po základní sestavě pošilhává také Pizzaro. A to se Müller dobrovolně přesunul do druhé vlny. I v záloze má Bayern obrovskou ofenzivní sílu, vždyť vedle Müllera o místo bojují Kroos, Ribéry, Shaqiri či Robben.

Dvorním nahrávačem Lewandowského je v Dortmundu jeho krajan Jakub Blasczykowski. Některá média spekulují o tom, že by Dortmund mohl přijít v létě i o něj. „Pouhé spekulace. Všechny zvažované kroky, týkající se letních změn v kádru, jsou konzultovány s novým koučem Guardiolou. Čas na úvahy o změnách teprve přijde," odmítl další přestup Rummenigge. Pep Guardiola údajně hledá vhodné typy hráčů i ve svém bývalém působišti v Barceloně...

Reklama