Hlavní obsah

Mönchengladbach - Dortmund 1:1Dortmund remizoval v Mönchengladbachu a může přijít o druhé místo

Fotbalisté Borussie Dortmund ve 23. kole německé ligy jen remizovali v Mönchengladbachu 1:1 a na vedoucí Bayern Mnichov ztrácejí sedmnáct bodů. Jejího zaváhání nevyužil Leverkusen, který hrál bez branek na hřišti ligového nováčka z Fürthu a v tabulce zůstal třetí.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund se radují z gólu proti Mönchengladbachu.

Článek

V duelu Borussií šli do vedení obhájci titulu z Dortmundu. Po půlhodině hry fauloval brankář Marc-André Ter Stegen a pokutový kop proměnil Mario Götze. Útočník Dortmundu se prosadil poosmé v sezoně a ukončil čtyřzápasový gólový půst.

Mönchengladbach dokázal vyrovnat po změně stran, když se v 67. minutě trefil ve svém druhém bundesligovém startu devatenáctiletý Amin Younes. Dortmund si mohl nakonec odvézt všechny tři body, ale ve druhé minutě nastavení netrefil prázdnou branku kapitán Sebastian Kehl.

Bodové ztráty Dortmundu mohl využít třetí Leverkusen, případná výhra na hřišti posledního Fürthu jej mohla posunout právě na úkor "žlutočerných" na druhé místo. Hosté s českým obráncem Michalem Kadlecem jen na lavičce náhradníků ale nedokázali vstřelit na hřišti outsidera branku. Fürth poprvé po třech zápasech bodoval, přesto zůstal poslední.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Mönchengladbach - Dortmund 1:1 (67. Younes - 31. Götze z pen.)
Fürth - Leverkusen 0:0

Reklama