Hlavní obsah

Bayern - Dortmund 1:0Robben sestřelil v Německém poháru Dortmund a přiblížil Bayern k další trofeji

Mnichov
Aktualizováno

Jsou k nezastavení! Fotbalisté Bayernu Mnichov postoupili do semifinále Německého poháru poté, co v domácí Allianz Areně vyřadili v závěrečném čtvrtfinálovém duelu obhájce trofeje Borussii Dortmund. Jediným gólem se o výhru bavorského celku postaral technickou trefou z hranice pokutového území v závěru první půle nizozemský legionář Arjen Robben. Bayern vrátil Borussii drtivou porážku 2:5 z finále minulého ročníku pohárové soutěže.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Arjen Robben z Bayernu Mnichov se raduje z úvodní trefy ve čtvrtfinálovém utkání Německého poháru s Dortmundem.

Článek

Mnichovští jsou v poháru nejúspěšnějším týmem, mohou ho vyhrát už pošestnácté. Bavorský velkoklub tak zůstává v této sezóně ve hře hned o tři trofeje: bundeslize po 23 kolech kraluje s ohromným náskokem a vedle domácího poháru má po výhře 3:1 na stadiónu Arsenalu úspěšně nakročeno také do čtvrtfinále prestižní Ligy mistrů.

Stuttgart v dalším čtvrtfinále porazil Bochum a zajistil, že semifinále bude jen záležitostí týmů z nejvyšší soutěže. V úterý si ho zajistily Wolfsburg a Freiburg.

Druholigového soka načal šťastně odraženou střelou Christian Gentner v 18. minutě. Čekání na gól trvající už od prosince pak devět minut před závěrečným hvizdem ukončil útočník Vedad Ibiševič, který se trefil i proti všem předchozím soupeřům v poháru. Přiblížil tak Stuttgart k prvnímu zisku této trofeje od roku 1997.

Čtvrtfinále Německého fotbalového poháru:
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 1:0 (43. Robben)
Stuttgart - Bochum (II. liga) 2:0 (18. Gentner, 81. Ibiševič),

Reklama

Související témata: