Hlavní obsah

Jiráčka připravila o návrat do základní sestavy střevní chřipka

Hamburk

Český fotbalový reprezentant Petr Jiráček měl v sobotu poprvé od října nastoupit v bundeslize v základní sestavě, o duel s lídrem tabulky Bayernem Mnichov ho ale připraví střevní chřipka. Záložník Hamburku měl nastoupit nezvykle na pozici levého obránce.

Foto: Petr Josek, Reuters

Petr Jiráček (vpravo) brání Dána Nicolaie Jörgensena v kvalifikačním zápase o postup na MS.

Článek

Jiráček, který během reprezentační přestávky odehrál první hodinu kvalifikačního utkání s Dánskem (0:3) a posledních šest minut vítězného duelu v Arménii (3:0), hrál v bundeslize v základní sestavě naposledy 21. října proti Stuttgartu. Poté ho vyřadila ze hry operace třísla a na jaře dostal příležitost jen dvakrát jako střídající hráč, dohromady na 21 minut.

Trenér Thorsten Fink chtěl Jiráčka postavit nezvykle na místo distancovaného levého beka Marcella Jansena. Podle internetových stránek severoněmeckého klubu se při indispozici bývalého záložníka Plzně stáhne do obrany další středopolař Dennis Aogo.

Suverén této sezóny německé ligy Bayern Mnichov se může v případě vítězství nad Hamburkem stát už v 27. kole ligovým mistrem. Aby získal titul rekordně brzy, musí mu však nahrát Stuttgart a připravit o body druhý Dortmund.

Reklama

Související témata: