Hlavní obsah

Wolfsburg - Norimberk 2:2Wolfsburg neudržel dvoubrankové vedení a s Norimberkem remizoval

Berlín

Fotbalisté Wolfsburgu remizovali v 27. kole německé ligy s Norimberkem 2:2. "Vlci" přitom ještě půl hodiny před koncem zápasu vedli o dvě branky, hosté však dokázali během pěti minut vyrovnat. Do utkání zasáhl na straně domácího týmu od první minuty záložník Jan Polák, v dresu Norimberku odehrál celý druhý poločas útočník Tomáš Pekhart. Gólově se však ani jeden z Čechů neprosadil.

Článek

Wolfsburg v utkání brzy vedl, když se v druhé minutě prosadil z přímého kopu sedmou ligovou brankou Diego. Posedmé se poté trefil také Ivica Olič, který střelou do pravého horního rohu přidal po necelé půlhodině utkání druhou branku Wolfsburgu. O chvíli později se zapsal do statistik také Polák, jenž po faulu na Japonce Kijotakeho dostal žlutou kartu.

V druhém poločase, do kterého již zasáhl i hostující Pekhart, však převzal iniciativu Norimberk. Na 1:2 snížil záložník Timmy Simons a v 66. minutě dal konečnou podobu výsledku Per Nilsson. Hosté tak zaznamenali v sedmém ligovém zápase pátou remízu a v lize neprohráli již od 25. ledna, kdy nestačili na mistrovský Dortmund.

Poslední Fürth se v duelu s Frankfurtem dostal do vedení z první vážnější akce, hlavou se po rohovém kopu trefil Nikola Djurdjič. Za Frankfurt vyrovnal v 13. minutě Takaši Inui. V druhém poločase "Orli" dokonali obrat díky brankám Stefana Aignera a nejlepšího klubového střelce Alexandera Meiera, jenž se prosadil potřinácté v ročníku. Domácí už dokázali jen snížit zásluhou Turka Sararera.

Fürth se tak ani ve čtrnáctém domácím zápase nedočkal výhry, Frankfurt naproti tomu pátým místem dosáhl na příčku zajišťující postup do Evropské ligy.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Wolfsburg - Norimberk 2:2 (2. Diego, 27. Olič - 61. Simons, 66. Nilsson).
Fürth - Eintracht Frankfurt 2:3 (2. Djurdjič, 72. Sararer - 13. Inui, 59. Aigner, 69. Meier).

Reklama

Související témata: