Hlavní obsah

Loni sen Bayernu o triumfu v Lize mistrů pohřbil, letos si chce Robben vše vynahradit

Mnichov/Praha

Rezolutně popřel, že by chtěl z Mnichova v létě odejít. „Někdy je až směšné číst všechno, co se píše,“ ohradil se nizozemský legionář ve službách Bayernu Arjen Robben proti spekulacím, že je v Německu nespokojen a myslí na přestup. „Mám smlouvu podepsanou ještě na další dva roky a není důvod, abych odcházel. Zvláště teď, kdy můžeme znovu pomýšlet na finále Ligy mistrů,“ pravil devětadvacetiletý Robben před dnešním prvním čtvrtfinálovým zápasem Ligy mistrů s Juventusem Turín.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Arjen Robben věří, že se jeho Bayern do finále Ligy mistrů zase dostane.

Článek

Loni si s Bayernem proklestil cestu až do finále, ovšem v Allianz areně právě Robben svůj tým pohřbil. V nastaveném čase se totiž ujal exekuce pokutového kopu nařízeného po faulu Drogby na Ribéryho, jenže proti Čechovi selhal. Prodloužení tak finále nerozhodlo a Chelsea pak triumfovala při penaltovém rozstřelu.

Chceme do Wembley, plánuje Robben

Letos by si chtěl Robben zklamání vynahradit a na vysněnou trofej na druhý pokus dosáhnout. „Už v minulé sezóně jsme dokázali, že patříme mezi nejlepší týmy Evropy, letos to chceme potvrdit znovu. Znamená to dostat se až do květnového finále ve Wembley a postavit se všemi favorizované Barceloně či Realu," plánoval nizozemský legionář před první čtvrtfinálovou partií LM s turínskou Starou dámou.

Pochopitelně si dobře uvědomuje, že si jeho Bayern musí nejprve poradit právě s Juventusem, s nímž se utká v první čtvrtfinálové partii dnes večer. „Bude to proti němu velice těžké. Juventus má výborný tým se spoustou zkušených hráčů. Postavit se proti Pirlovi a spol. bude tvrdým oříškem, ale my jsme dál než loni," rozpovídal se Robben.

„Suverénně vedeme bundesligu, v Champions League jsme ve čtvrtfinále, pokrok je na naší hře a výkonech evidentní. A protože se chceme dostat až do květnového finále ve Wembley, musíme Juventus prostě vyřadit."

Na odchod z Bayernu nemyslí

Před zápasem se Starou dámou reagovat Robben i na informace, že není v Bayernu spokojený a míní bavorský klub opustit.

„Samozřejmě že nechci vysedávat na lavičce a chci hrát. Zvláště po několika zraněních, která jsem si prodělal a z nichž jsem se dostal. Ale to není důvod, abych odcházel. Mám v Mnichově podepsanou smlouvu na další dva roky a upřímně říkám, že se na ně těším," popřel nizozemský legionář spekulace médií o letním přestupu z Bayernu.

Který tým postoupí do semifinále Ligy mistrů?
Bayern Mnichov
67,5 %
Juventus Turín
32,5 %
Celkem hlasovalo 2810 čtenářů.

Reklama