Hlavní obsah

Borussia nabídla Lewandowskému roční gáži 7 miliónů eur. Poradci polského snajpra však odmítli

Kolem kanonýra ve službách Dortmundu Roberta Lewandowského se roztáčí nekončící spirála spekulací a dohadů. Peněz také, to se ví, neboť po čtyřech brankách, které nasázel ve středečním semifinále Ligy mistrů madridskému Realu, je polský stroj na góly v obrovském kursu. A Borussia ho zřejmě neudrží, i když mu nabídla v případě prodloužení kontraktu zvýšení gáže ze současného půldruhého miliónu na rovných sedm miliónů eur ročně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Čtyři góly, naznačuje prsty Robert Lewandowski z Dortmundu, kolika trefami pokořil v Lize mistrů slavný Real Madrid.

Článek

Mnichovský Bayern ve strohém prohlášení popřel, že by se už s Lewandowskim dohodl na dvou smlouvách. Jedna by údajně vstoupila v platnost v létě letošního roku, kdyby došlo i k dohodě obou klubů, druhá pak v červnu roku příštího, kdy polskému reprezentantovi vyprší v Dortmundu smlouva a stane se volným hráčem.

"FC Bayern nemá s Robertem Lewandowským žádnou smlouvu," dementovalo klubové vedení bavorského giganta podobné informace. K údajné nabídce ve výši 25 miliónů eur, kterou mělo předložit generalitě Borussie za souhlas s přestupem polského snajpra, se však nevyjádřilo.

Lewandowského polský poradce Cezary Kucharski však trvá na tom, že jeho chráněnec na Vestfálském stadiónu v příští sezóně nezůstane. „Mohu vás ujistit, že Robert bude hrát v příští sezóně v ještě větším klubu," prohlásil před kamerami polské televize.

Favoritem je Manchester United

I Kucharskeho kolega Maik Barthel, jenž zastupuje Lewandowského zájmy v Německu, prohlašuje, že polský kanonýr odejde z Dortmundu po skončení této sezóny. „Robert chce odejít už v létě. A s klubem, který zatím nemohu jmenovat, se už dohodl," prohlásil.

Proto se začalo spekulovat, že nikoli Bayern, ale Manchester United by mohl být další zastávkou v Lewandowského fotbalové kariéře.

Přestupovým touhám Lewandowského by odpovídala i informace, s níž přišel německý Bild. Podle ní došlo už v minulých dnech ke schůzce dortmundského šéfa Hanse-Joachima Watzkeho, manažera Michaela Zorce a Lewandowského poradců. Borussia na ní údajně nabídla polskémi legionáři vylepšení smlouvy - namísto 1,5 miliónu eur, které pobírá nyní, by si přišel ročně na sedm miliónů, kdyby prodloužil v Dortmundu smlouvu. Ta mu vyprší v létě 2014. Lewandowského poradci však nabídku odmítli.

Jedinou jistotou ve spirále nekončících dohadů a spekulací kolem polské hvězdy je tak termín Lewandowského svatby. V červenci by se měl oženit se stejně starou Annou Stachurskou, bronzovou karatistkou z mistrovství Evropy 2008.

Reklama

Související témata: