Hlavní obsah

Kaiserslautern vyřadil obránce Šimůnka kvůli prohřešku z kádru

Kaiserslautern

Český fotbalista Jan Šimůnek byl vyřazen z kádru německého Kaiserslauternu. Třetí tým tabulky druhé německé ligy potrestal šestadvacetiletého obránce za nespecifikované neprofesionální chování.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Šimůnek byl vyřazen z kádru Kaiserslauternu.

Článek

Šimůnek bude zatím trénovat výběrem hráčů do 23 let. "Jsme velmi zklamaní z jeho chování. Abychom byli úspěšní a naplnili naše cíle, potřebujeme hráče, kteří budou klubu oddáni na sto procent," řekl šéf Stefan Kuntz, který v úterý rozhodnutí oznámil i hráči.

Ani samotný Šimůnek nebyl sdílnější. "Teď se k tomu opravdu nechci vyjadřovat, momentálně by se to nehodilo. Minimálně tento týden budu v B týmu," uvedl pro ČTK kapitán vicemistrů světa do 20 let z roku 2007.

Podle prohlášení klubu se Šimůnek prohřešil proti pravidlům klubu před pondělním utkáním, které Kaiserslautern prohrál v Chotěbuzi 2:4. Šimůnek do duelu v Chotěbuzi už nezasáhl, předtím ale v základní sestavě odehrál šest utkání, v nichž "Rudí ďáblové" nepoznali přemožitele. Po nezdaru v Chotěbuzi neudržel nervy na uzdě Šimůnkův spoluhráč Mohamadou Idrissou, který po utkání před zapnutými kamerami slovně zaútočil na rozhodčí.

Kaiserslautern po loňském sestupu z nejvyšší soutěže bojuje o návrat do bundesligy a tři kola před koncem drží barážové třetí místo.

Reklama

Související témata: