Hlavní obsah

Obrana je prioritou Sparty i Slavie

PRAHA

Znovu hodně opatrný hokej, v němž perfektní obrana je hlavním úkolem obou celků a klíčová role připadá brankářům, lze očekávat v dnešním třetím semifinálovém duelu play-off mezi pražskými rivaly.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Série se poprvé stěhuje na led mistrovské Sparty, stav je 1:1 na zápasy a vítěz středečního utkání bude mít do finále blíž. "Nikdo nechce udělat chybu, ale musíme k ní soupeře donutit. Znovu může rozhodnout, kdo dá první, třeba i trochu šťastný gól. Za důležitou považují úspěšnost přesilovek," soudí kouč mistra Alois Hadamczik, jenž očekává hokej plný soubojů a oboustranně pozornou hru v obraně.

"Když si udržíme dobrý pohyb a zůstaneme zodpovědní v obranné činnosti, máme dost síly na to, abychom soupeře předčili," soudí kapitán Sparty Jaroslav Nedvěd.

Slavia respekt necítí

Slávisté se chystají na led obhájce trofeje bez přehnaného respektu. "Zvítězí ten, kdo bude důraznější a rychlejší. Na širším kluzišti bude ale víc prostoru pro útok a s ním přijdou i šance. Postupové šance zůstávají padesát na padesát, " přiznává trenér Vladimír Růžička.

"Uspějeme jedině s maximálním nasazením, je nutné vytěžit z minima šancí maximum. Sparta vyhrála jednou v Edenu, my to u ní musíme dokázat také," reaguje útočník Slavie Radek Duda.

Oba soupeři jsou nabádáni k důrazu před brankovištěm soupeře: "Každému gólmanovi vadí, když má zakrytý výhled a nevidí pořádně puk. Budeme se tlačit dopředu, ne však bezhlavě," naznačuje sparťan Viktor Ujčík.

První gól může rozhodovat

"Musíme jít nekompromisně před branku," potvrzuje Duda z tábora protivníka. "Nesmíme jim povolit přehnané atakování Břízy," upozorňuje Hadamczik. "Ohlídat gólmana, to je úkol pro obránce," naznačuje jeho protějšek Růžička.

"Každý další zápas bude stejně vyrovnaný jako dva dosud odehrané. Dokud jeden tým čtyřikrát nevyhraje,zůstává série otevřená," soudí gólman Slavie Roman Málek, jenž dosud čelil 72 střelám a inkasoval jen jednou.

"Jediná brzká branka může změnit obraz hry, pak se to trochu otevře. Kdyby rozhodčí správně posoudili Nedvědovu střelu z 9. minuty druhého utkání, mohlo to být v Edenu jiné," připomněl Hadamczik fakt, že Spartě na základě špatného rozboru videa nebyl uznán regulérní gól. Mezi diváky dnešního utkání mají být i fotbaloví reprezentanti

JAK NA TOM JSOU...

SPARTAŠrek má ruku v sádře, Richter naražený mezižeberní sval a nejistý start Paroulka.

SLAVIANemají strach ze širšího kluziště u mistra, znovu asi pozmění složení útočných řad.

Reklama

Související témata: