Hlavní obsah

Arnesenovi hrozí v Hamburku vyhazov. I kvůli slibu velkolepého platu Drobnému

Berlín

Pod sportovním šéfem bundesligového Hamburku Dánem Frankem Arnesenem se houpe židle. Dozorčí rada klubu mu kromě špatných výsledků na hřišti vyčítá i příliš štědrou nabídku na prodloužení smlouvy s českým gólmanem Jaroslavem Drobným, který je v HSV brankářskou dvojkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gólman Jaroslav Drobný na tréninku české reprezentace.

Článek

Tradičně ambiciózní klub ze severu Německa ani v této sezóně pod Arnesenovým vedením nedosáhl na pohárové příčky. K návratu na výsluní mu nepomohly ani drahé posily, což je největším trnem v oku odpůrců sportovního šéfa. Ten podle tisku za dva roky v Hamburku utratil za hráče 37 miliónů eur (téměř 970 miliónů korun). Arnesenovo působení v klubu nedávno kritizovala legenda HSV Günter Netzer i někteří bývalí hamburští fotbalisté.

Dánův konec u týmu, za který nastupuje také reprezentační záložník Petr Jiráček, může podle deníku Hamburger Abendblatt přijít už tento týden. Dozorčí rada se podle listu chystá zamítnout jeho návrh na prodloužení smlouvy s Drobným, kterému Arnesen nabídl dvouletý kontrakt s ročním příjmem 960 000 eur (25 miliónů korun). Smlouva údajně obsahuje také klauzuli, která by české reprezentační dvojce umožnila po konci kariéry nastoupit v HSV na místo trenéra mladých gólmanů.

Veto smlouvě?

Tato velkorysá nabídka má Drobného přesvědčit, aby v létě po vypršení stávajícího kontraktu neodcházel jinam. Většina členů dozorčí rady s ní podle Hamburger Abendblattu ale nesouhlasí, a to zejména proto, že Arnesen dříve z úsporných důvodů propustil několik mládežnických koučů. Veto vůči Drobného smlouvě tak bude podle listu v podstatě znamenat vyslovení nedůvěry sportovnímu řediteli.

Hlavním kandidátem na Arnesenovu funkci je podle tisku Andreas Rettig. Ten v současnosti působí ve vedení německé fotbalové ligy a dříve zastával různé manažerské posty v Leverkusenu, ve Freiburgu, v Kolíně nad Rýnem a Augsburgu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články