Hlavní obsah

Arnesen v Hamburku skončil. Mimo jiné i za štědrou nabídku nové smlouvy Drobnému

Dny sportovního ředitele Franka Arnesena u fotbalistů Hamburku jsou sečteny. Dozorčí rada německého klubu Dánovi vyčítala přestupovou politiku a mimo jiné i štědrou nabídku na prodloužení smlouvy pro českého brankáře Jaroslava Drobného.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Drobný na srazu fotbalové reprezentace.

Článek

Arnesen přišel do Hamburku před dvěma lety z Chelsea a měl smlouvu do roku 2014. Ani v jedné sezóně však klub nedosáhl na pohárové příčky, navzdory tomu, že Arnesen utratil za posily 37 miliónů eur. Loni například přivedl z Wolfsburgu za čtyři milióny eur českého reprezentanta Petra Jiráčka.

Budoucností sportovního ředitele se v úterý šest hodin zabývala dozorčí rada, jež mimo jiné vrátila k přepracování sportovnímu vedení návrh nové smlouvy pro Drobného. Arnesen českému gólmanovi nabídl dvouletý kontrakt s ročním příjmem 960.000 eur (25 miliónů korun). Smlouva údajně obsahuje také klauzuli, která by české reprezentační dvojce umožnila po konci kariéry nastoupit v HSV na místo trenéra mladých gólmanů.

Mezi kandidáty na Arnesenovu funkci je podle médií i bývalý hráč a trenér HSV Felix Magath, jenž naposledy působil jako trenér Wolfsburgu.

Reklama

Související témata: