Hlavní obsah

Trenér Heynckes plánuje po odchodu z Bayernu roční volno

Mnichov

Německý trenér Jupp Heynckes si po mimořádně úspěšné sezóně s Bayernem Mnichov udělá roční volno od fotbalu, s kariérou ale končit nehodlá. Osmašedesátiletý kouč získal s bavorským velkoklubem historické treble, když po německé lize a poháru opanoval i Ligu mistrů. Na lavičce ho ale vystřídá Pep Guardiola, jenž si užil roční pauzu po úspěšném angažmá v Barceloně.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Končící trenér Bayernu Mnichov Jupp Heynckes s trofejemi, které dokázal s bavorským celkem získat.

Článek

"Poslední dva roky byly hodně intenzivní a mimořádné," řekl Heynckes na emotivní tiskové konferenci, na kterou ho doprovodili šéf klubu Uli Hoeness a výkonný ředitel Karl-Heinz Rummenigge. "V této sezóně jsem si sáhl na dno. V uplynulých týdnech jsem si uvědomil, že jsem dosáhl věku, kdy potřebuju delší čas na zotavenou," dodal s tím, že nové angažmá teď hledat nebude.

Heynckes připustil, že dostal nabídky z bohatých zahraničních klubů, včetně klubu, který je "nad ostatními", žádnou ale nepřijal. Konkrétní být nechtěl, už dříve se ale spekulovalo o tom, že o něho má zájem Real Madrid, s nímž v minulosti rovněž vyhrál Ligu mistrů.

Navíc je prý nejvyšší čas užít si i život mimo fotbal s rodinou. "Profesionální život měl vždycky přednost před soukromým. Je mi osmašedesát a existuje i život mimo práci. Chci si ho užít," uvedl.

Reklama