Hlavní obsah

Hostem dnešní Ballackovy benefice v Lipsku má být i Nedvěd

Lipsko

Navzdory povodním, které zasáhly také Sasko, bude dnes večer Lipsko hostit rozlučkový zápas bývalého kapitána německé fotbalové reprezentace Michaela Ballacka. Mezi řadou hvězd, které se v utkání objeví, má být i někdejší kapitán českého národního týmu Pavel Nedvěd. S šestatřicetiletým Ballackem, jenž ohlásil konec kariéry už před osmi měsíci, se mají na trávníku představit téměř čtyři desítky čestných hostů.

Foto: ČTK/AP

Pavel Nedvěd (vpravo) a Michael Ballack v utkání Ligy mistrů mezi Bayernem a Juventusem.

Článek

K prominentním účastníkům benefice patří vedle Nedvěda i bývalí Ballackovi spoluhráči z Chelsea Didier Drogba, Andrej Ševčenko a Michael Essien. Na trenérských lavičkách usednou Rudi Völler a Portugalec José Mourinho, jenž v pondělí oznámil svůj návrat do Chelsea, kde vedl v minulosti i Ballacka.

Část výtěžku obětem povodní

Ballacka vyprovodí do fotbalového důchodu i současný kapitán německé reprezentace Philipp Lahm, kanonýr Miroslav Klose či Lothar Matthäus. Dorazit má i sedminásobný mistr světa a velký fotbalový nadšenec Michael Schumacher.

Utkání, které začne ve 20:05, je už dlouho vyprodáno. Ballack v úterý slíbil, že nejméně 100.000 z výtěžku věnuje obětem povodní.

Rodák ze saského Zhořelce během 15 let nastupoval za Kaiserslautern, Bayer Leverkusen, Bayern Mnichov a Chelsea. S reprezentací získal stříbro a bronz na mistrovství světa a titul vicemistra Evropy. Za Německo odehrál 98 zápasů a dal 42 branek.

Reklama