Hlavní obsah

Ribéry prodloužil v Bayernu smlouvu do roku 2017

Francouzský fotbalista Franck Ribéry zůstane v Bayernu Mnichov až do roku 2017. Třicetiletý reprezentační záložník, jenž do Bavorska přišel v roce 2007, se dnes s týmem úřadujících vítězů Ligy mistrů a německé bundesligy dohodl na prodloužení smlouvy o dva roky.

Foto: Lukas Barth, ČTK/AP

Záložník Bayernu Mnichov Franck Ribéry.

Článek

Ribéry dal v minulých dnech jasně najevo, že by v Bayernu rád ukončil kariéru. "Pro mě a mou rodinu se stal Bayern a Mnichov druhým domovem. Jsem si jistý, že s naším týmem můžeme v příštích letech ještě nějaký titul vyhrát a obhájit," prohlásil oblíbenec mnichovských fanoušků.

Nového ročního kontraktu se podle očekávání dočkal i Daniel van Buyten. Klub s pětatřicetiletým belgickým obráncem dál počítá i proto, že se Holger Badstuber musel podrobit další operaci a do hry se vrátí nejdříve na jaře příštího roku.

"Těší nás, že budeme mít nadále v týmu dva důležité pilíře," prohlásil předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "Franck a Daniel měli úžasnou sezónu, byl na ně vždycky spoleh a v důležitých zápasech často právě oni rozhodovali," dodal.

Reklama

Související témata: