Hlavní obsah

Hertha by se ráda zbavila obránce Hubníka, ten ale chce zůstat

Berlín

Bundesligový nováček z Herthy Berlín už nestojí o služby českého fotbalisty Romana Hubníka. Člen širšího reprezentačního kádru však chce v německé metropoli dodržet smlouvu, kterou má v klubu ještě na příští sezónu. Středečnímu vydání deníku Berliner Morgenpost to řekl manažer Herthy Michael Preetz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Hubník v reprezentačním dresu.

Článek

"Chce se bezpodmínečně ještě poprat o místo v sestavě a nechat zapomenout na ten nešťastný poslední rok a půl. My jsme mu řekli, jak to vidíme. Pokud ale k ničemu nedojde, zůstane u nás," uvedl Preetz.

Devětadvacetiletý bývalý stoper Olomouce, FK Moskva a Sparty Praha se po přestupu v roce 2010 zařadil mezi opory zadních řad Herthy a měl velký podíl na jejím návratu do nejvyšší německé soutěže o rok později. Po opětovném sestupu však kvůli nevýrazným výkonům přišel v uplynulé sezóně o místo v základní sestavě berlínského týmu a vypadl i z reprezentačních nominací. Za národní mužstvo si autor dvou reprezentačních gólů zahrál naposledy loni v září proti Finsku.

Na odpis pět hráčů

Hubník není jedinou obětí budování nového kádru Herthy Berlín. Preetz po postupu do bundesligy přivedl již čtyři posily a podle Berliner Morgenpost nepočítá pro příští sezónu s celkem pěti hráči současného kádru.

Reklama

Související témata: