Hlavní obsah

Real nabídl za Lewandowského 30 miliónů eur. Dortmund souhlasil, kanonýr odmítl! Touží po něm Mourinho

Kdo nakonec vyhraje miliónový poker o polského fotbalistu Roberta Lewandowského z Borussie Dortmund? Podle informací Sky Italy za něho čerstvě nabídl 30 miliónů eur (v přepočtu přes tři čtvrtě miliardy korun) Real Madrid, jemuž střelecky disponovaný útočník nasázel v úvodním semifinále letošního ročníku Ligy mistrů čtyři góly. Vestfálský klub souhlasil, ale Lewandowskému se na San Bernabéu nechce! A v kuloárech se hned šeptá, že by ho rád přivítal José Mourinho v Chelsea.

Foto: Darren Staples, Reuters

Robert Lewandowski (vlevo) z Dortmundu stíhaný Jeromem Boatengem ve finále Ligy mistrů ve Wembley.

Článek

Lewandowski má v Dortmundu smlouvu ještě na rok, nicméně po skončení sezóny oznámil, že hledá novou výzvu a chce odejít. Druhý nejlepší střelec uplynulé bundesligové sezóny byl už domluven na podmínkách smlouvy s Bayernem Mnichov a čekalo se, jak se dohodnou kluby. Vedení Borussie však striktně odmítá pětadvacetiletého útočníka ke konkurenci pustit.

Tím ovšem vzrostly šance čekatelů mimo bundesligu, nejčastěji se hovoří o zájmu gigantů z Premier League - Manchesteru United a City a londýnské Chelsea. David Moyes, nástupce Sira Alexe Fergusona na lavičce Rudých ďáblů, se zájmem o Lewandowského služby netají, podle listu Daily Mail prý už polský snajpr dokonce předběžně přestup United přislíbil. Moyesovu akceschopnost však poněkud blokuje přetrvávající nejistota ohledně další budoucnosti Waynea Rooneyho na Old Trafford.

Cavani upřednostňuje Real

A právě toho by mohl využít Mourinho. Uznávaný stratég byl jako kouč Realu přímým svědkem Lewandowského kanonády v Champions League, která přispěla k vyřazení Bílého baletu z prestižní soutěže, navíc se mu, zdá se, rozplývá sen o tom, že na Stamford Bridge přivede ostrostřelce Edinsona Cavaniho z Neapole. Otec uruguayského útočníka ve španělské televizi prohlásil, že jeho syn preferuje Real Madrid, který se spolu s Chelsea, Manchesterem City a Paris St. Germain o Cavaniho přetahuje.

Lewandowskému by v týmu vítěze Evropské ligy a Petrem Čechem v brance mohl uvolnit pozici španělský forvard Fernando Torres, o kterého projevily zájem Barcelona a Neapol. Za Cavaniho byl navíc londýnský klub ochoten vysázet 45 miliónů liber (přes 1,35 miliardy korun), zatímco Lewandowského cena se odhaduje na necelou polovinu této částky.

„Vzhledem k tomu, že má v Dortmundu už jen rok platný kontrakt, doufá Mourinho, že by nabídka dvaceti miliónů liber měla stačit," napsal na svých webových stránkách britský Express.

Reklama

Související témata: