Hlavní obsah

Zákaz přestupu pro Lewandowského! Dortmund svůj útočný klenot nikam nepustí

Polský fotbalový kanonýr Robert Lewandowski bude hrát i v příští sezóně za Dortmund. Spekulacím ohledně jeho možného přestupu učinil konec ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke, který v interview pro německý list Süddeutsche Zeitung uvedl, že obávaného ostrostřelce nikam nepustí. „Brzy začne příprava na další ročník, musíme mít v našich plánech jasno,“ dodal Watzke.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Dortmundu Robert Lewandowski (vlevo) ve finále Ligy mistrů bojuje o míč s Franckem Ribérym z Bayernu.

Článek

Finalista Ligy mistrů již přišel o talentovaného záložníka Maria Götzeho, za něhož Bayern Mnichov zaplatil odstupné ve výši 37 miliónů eur (asi 960 miliónů korun). Do bavorského velkoklubu měl namířeno i Lewandowski. Druhý nejlepší střelec uplynulé bundesligové sezóny byl už dokonce domluven na podmínkách smlouvy, ale vedení Borussie jeho odchod ke konkurenci rezolutně zamítlo.

O čtyřiadvacetiletého polského reprezentanta, který v úvodním semifinále Ligy mistrů srazil čtyřmi góly do kolen slavný Real Madrid, projevila zájem řada dalších špičkových klubů: Manchester City i United, londýnská Chelsea i madridský Real. Nakonec tedy, zdá se, letos v létě všichni ostrouhají...

Lewandowski hraje v Dortmundu od června 2010, kdy přišel z Poznaně. Podepsal čtyřletou smlouvu, kterou nyní odmítl prodloužit.

Po jejím vypršení ale s největší pravděpodobností skutečně odejde do Mnichova. Výkonný ředitel německého mistra a vítěze Champions League Karl-Heinz Rummenigge měl podle informací Bildu minulý týden v telefonickém rozhovoru hráčova poradce ujistit, že Bayern s Lewandowským ve svých plánech pro léto příštího roku nadále napevno počítá.

Reklama

Související témata: