Hlavní obsah

Bayern loví španělskou raketu Isca. Je prvotřídní hráč, radí Heynckes svému nástupci Guardiolovi

Mnichov

Už za týden začne v Allianz areně úřadovat nový trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola a velká část příznivců bavorského týmu je hodně zvědavá na to, jak zamíchá s letošním úspěšným kádrem. Bayern prozatím získal dvě posily a třetí by si mohl Guardiola přivést ze své vlasti - německý mistr se prý zajímá o talentovaného záložníka Málagy Isca, kterého doporučuje také odcházející kouč Juup Heynckes.

Foto: Nir Elias, Reuters

Španělský fotbalista Isco v reprezentačním dresu do 21 let.

Článek

V Mnichově se po letošní úspěšné sezóně, kdy Bayern vyhrál Ligu mistrů, bundesligu a Německý pohár, netrpělivě čeká na střídání stráží. Úspěšného a legendárního Juupa Heynckese za týden nahradí Josep Guardiola, jenž se k fotbalu vrací po roční přestávce.

A čeká se, jaké změny španělský kouč v letní přestávce chystá. Nahlas se hovoří o odchodu Nizozemce Arjena Robbena, hodně živo je také ohledně možných nových posil. Ty má Bayern prozatím dvě - Mario Götze přichází z konkurenční Borussie Dortmund a Jan Kirchhoff z Mainzu. Naopak Polák Robert Lewandowski do Allianz areny nedorazí a měl by zůstat ve Vestfálsku.

Osmašedesátiletý Heynckes, který tento týden nečekaně oznámil svůj odchod do penze, už svého nástupce vyzval, aby koupil talentovaného ofenzivního záložníka Isca z Málagy. A cena? Jednadvacetiletý hráč má výkupní klauzuli ve výši 35 miliónů eur. Smluvně je přitom v andaluském městě vázán až do roku 2016.

„Koho by měl Bayern koupit? Existuje několik velice zajímavých hráčů, jako například hvězda Málagy Isco. Je to prvotřídní hráč," vzkázal Heynckes svému nástupci. Bayern se nejspíš bude o talentovaného hráče na dálku přetahovat s Manchesterem City, kam Isca láká jeho bývalý trenér Chilan Manuel Pellegrini.

Reklama