Hlavní obsah

Německý tisk tvrdí: Žádná Premier League, Vydra chce do Brém!

Brémy

Prorazil na Britských ostrovech, úspěšné angažmá v druholigovém anglickém Watfordu navíc výrazně zvýšilo jeho pořizovací cenu. A dlouho to vypadalo, že útočník Matěj Vydra bude v příští sezóně hrát vysněnou Premier League. Teď ale může být všechno jinak a jednadvacetiletý fotbalista by mohl rozšířit českou kolonii v bundeslize. „Matěj chce jít do Brém,“ cituje server německého listu Bild hráčova agenta Ondreje Chovance.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Vydra (ještě v dresu Watfordu) je na fotbalovém trhu hodně lákavým zbožím.

Článek

Talentovaný český reprezentant má z čeho vybírat. Prakticky každý týden se objevují noví zájemci o Vydrovy služby - anglická média spekulovala o londýnských klubech Arsenalu, Tottenhamu či Fulhamu, ohlásil se také Sunderland. A k nim se teď přidal i populární německý list Bild - ten zase tvrdí, že Vydrův odchod do Brém je na spadnutí.

Všechny zdroje se přitom odkazují na hráčova agenta Ondreje Chovance... „S Werderem jsme už asi tři týdny v kontaktu. Je to horké téma, protože bundesliga je momentálně asi nejlepší ligou na světě. Řeknu to jasně: Matěj chce do Brém!" měl prohlásit Chovanec.

Jednadvacetiletý Vydra, s 22 góly nejlepší střelec poslední sezóny anglické League Championship, by se ve Werderu Brémy sešel se svým reprezentačním kolegou Theodorem Gebre Selassiem. Jenže německý tým nehodlá akceptovat požadavky Udine, které za českého útočníka požaduje 10 miliónů eur (asi 260 miliónů korun).

Ani rozdílné představy ohledně odstupného by však nemusely případný transfer zhatit. „Ideálním řešením by bylo roční hostování s tím, že by Brémy získaly na Matěje předkupní právo," uvedl Chovanec. Už příští týden by se měla uskutečnit schůzka mezi zástupci italského klubu a Werderu. „Vydra by byl pro Brémy velkou posilou," dodal agent jednadvacetiletého útočníka.

Reklama

Související témata: