Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň hlásí další posilu! Z Augsburgu se vrací reprezentant Petržela

Mistrovská Viktoria Plzeň potvrdila příchod druhé posily. Do Štruncových sadů se po roce vrací reprezentační záložník Milan Petržela, jemuž příliš nevyšlo angažmá v bundesligovém Augsburgu. Třicetiletý fotbalista podepsal podle klubového webu s Viktorií tříletou smlouvu.

Foto: Jaromír Pech, fcviktoria.cz

Fotbalový záložník Milan Petržela (vlevo) při podpisu smlouvy s generálním manažerem Plzně Adolfem Šádkem.

Článek

„Milan je skvělým fotbalistou, který by měl dále zvýšit kvalitu naší ofenzivy. Nepotřebuje žádný čas na aklimatizaci, navíc se na návrat do Plzně upřímně těšil. Právě jeho zcela nadstandardní vztah ke klubu a maximální touha pomoci Viktorii na hřišti hrála při našem jednání důležitou roli," komentoval příchod staronové posily generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Petržela vybojoval s Viktorií titul před dvěma roky a podílel se i na senzační účasti v Lize mistrů, v níž Západočeši mimo jiné dokázali obrat o body i slavný AC Milán. Návrat rychlonohého středopolaře by však rozhodně neměl být za zásluhy, vedení si od něj slibuje výrazný sportovní přínos.

Žádná nostalgie

„Jeho příchod do Štruncových sadů nemá nádech nostalgie. Je to krok z čistě sportovního hlediska. Získali jsme hráče, který má nesporné fotbalové kvality i dostatek zkušeností a my jsme přesvědčeni o tom, že bude moct týmu okamžitě pomoci," pokračoval Šádek.

Trenér Pavel Vrba už před startem přípravy naznačil, že vedle Tomáše Hořavy má zájem ještě o jednoho fotbalistu. Nyní potvrdil, že jím byl právě Petržela.

„Ano, Milan byl tím druhým hráčem, o kterém jsem mluvil. Jsem velmi rád, že se jeho příchod podařilo v krátkém čase dotáhnout. Jeho přednosti známe, pro tým bude přínosem. Má sice za sebou herní pauzu, nicméně na přípravu zbývá ještě dostatek času," vyjádřil se k návratu Petržely Vrba.

Už žádné posily

Zároveň upozornil, že posilování kádru už je zřejmě u konce: „V tuto chvíli jsou příchody do Viktorie uzavřeny. Naopak do pondělního odjezdu na rakouské soustředění dojde k zúžení kádru tak, abychom do Westendorfu odjížděli s 21 hráči do pole a třemi brankáři."

Sám Petržela, jenž se z Plzně dostal i do národního týmu, s nímž se probojoval do čtvrtfinále EURO 2012, byl velmi rád, že se jeho návrat podařilo dotáhnout do konce. Nicméně ví, že nedostane nic zadarmo.

„Jsem strašně rád, že to dopadlo. Do Plzně jsem se moc těšil, klub mi chyběl. Vím, že mě čeká boj o sestavu, ale na velmi silnou konkurenci jsem připraven. Přisel jsem, abych pomohl Viktorii na hřišti, a pro tento cíl udělám v tréninku maximum," ujišťoval ofenzivní fotbalista.

Německo? Nevyšlo to

Za neúspěšným angažmá v bundeslize se nechtěl už moc ohlížet: „Působení v Německu je v tuto chvíli za mnou. Roli hrálo také zranění v nevhodnou dobu, ale na to se nechci v žádném případě vymlouvat. Nevyšlo to podle představ, nicméně byla to velká životní zkušenost," řekl hráč s 213 starty v Gambrinus lize.

Nyní má šanci znovu si zahrát o český mistrovský titul a zkusit se opět probojovat do Ligy mistrů, do níž však vede zatím dlouhá cesta přes předkola, tak jako před dvěma lety.

„Vidina Ligy mistrů ale nebyla v mém rozhodování pro Plzeň tím nejdůležitějším faktorem, chtěl bych se vrátit i při jiné konstelaci. Viktorka je klub mého srdce a v tuto chvíli se těším na přivítání v kabině, rakouské soustředění, start soutěžních zápasů i skvělé fanoušky. Věřím, že budu na sto procent připraven," dodal.

Reklama

Související témata: