Hlavní obsah

VIDEO: Götze už je zapomenut. V Dortmundu se fantasticky uvedl jeho nástupce Mchitarjan

Basilej

Vyšel na nemalé peníze, ale vedení Borussie Dortmund si od něj hodně slibuje. A nejlepší arménský fotbalista současnosti Henrik Mchitarjan vzal své angažmá ve Vestfálsku hodně vážně. Hned při své premiéře v přípravě proti Basileji se blýskl parádní gólovou přihrávkou na úvodní branku Marka Reuse a také výstavní trefou, která rozhodla o vítězství německého vicemistra. Fotbalisté ve žluto-černém nakonec v St.Jakob Parku vyhráli poměrem 3:1.

Vydařená premiéra Henrika Mchitarjana v dresu Dortmundu.

 
Článek

Dortmund za Mchitarjana poslal do Šachtaru Doněck 25 miliónů eur, a od nejlepšího střelce ukrajinské ligy a bývalého spoluhráče Tomáše Hübschmana si slibuje, že nahradí Maria Götzeho, který odešel do konkurenčního Bayernu Mnichov.

A čtyřiadvacetiletý Mchitarjan na sebe upozornil hned v úvodním přípravném duelu proti Basileji. Nejprve naservíroval gól do prázdné branky Marku Reusovi, ještě lepší moment si ale vybral o chvíli později - hlavičkou si narazil s Nurim Sahinem, nechal si skočit míč a přízemní střelou z hranice velkého vápna rozvlnil síť. Fanoušky Dortmundu, týmu finalisty Ligy mistrů, tím na nadcházející sezónu pořádně navnadil.

Reklama

Související témata: