Hlavní obsah

Sparťanskému Kadlecovi se nabízí nová šance. Bendtner byl totiž pro Frankfurt moc drahý

Frankfurt / Praha

Sparťanskému Václavu Kadlecovi se otvírá nová šance. Dánský legionář Nicklas Bendtner totiž do bundesligového Frankfurtu nepřijde, neboť jednání o jeho angažmá ztroskotala na financích. „Všechny tři strany projevily velkou ochotu k dohodě, ale nakonec k ní nedošlo," potvrdil technický ředitel Eintrachtu Frankfurt Bruno Hübner na klubových stránkách, že rokování s Arsenalem ztroskotala na financích. Pro bundesligový klub zůstává tudíž Kadlec první volbou pro doplnění kádru a posílení ofenzívy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanskému útočníkovi Václavu Kadlecovi (vpředu) se otvírá nová šance, že by mohl balit na bundesligu.

Článek

Už se zdálo, že Bendtner zabere v útoku Eintrachtu Frankfurt místo, na které si bundesligový klub vyhlédl i letenského Václava Kadlece. Dánský legionář z Arsenalu, který strávil uplynulou sezónu na hostování v Juventusu Turín a předtím v Sunderlandu, se měl stát první volbou.

Dán byl pro Frankfurt drahý

„Nestane, protože v jednání už pokračovat nebudeme. Manažer Arsenalu Arséne Wenger jednal velice konstruktivně, ale finanční požadavky nebyly pro náš klub únosné," potvrdil technický ředitel Eintrachtu Frankfurt Bruno Hübner, že jednání o angažování Bendtnera jsou u konce.

Před sparťanským Kadlecem se tak otvírají nové možnosti. Problém je však v tom, že Frankfurt by ho chtěl získat hned, aby se zapojil do přípravy, zatímco Sparta dala jasně najevo, že dřív než po kvalifikaci o Evropskou ligu nebude ochotna o Kadlecově odchodu jednat. Podmínkou navíc je, aby na Letné prodloužil smlouvu.

Evropská liga a nová smlouva

„Vašek je jedním z vůbec nejdůležitějších fotbalistů, které tady máme. S hráčem i jeho manažerem nadále jednáme, naší prioritou je, aby teď ve Spartě zůstal," potvrdil místopředseda představenstva Dušan Svoboda.

Jednání o možném odchodu i nové smlouvě probíhají, a pokud přestup teď nevyjde, zhrzený nebudu. Jsem ve Spartě opravdu spokojený, a co se týká jednání mezi kluby, nemohu je ovlivnit. Jasně že bych si chtěl jednou zahrát bundesligu, na tom není nic špatného. Ukažte mi hráče, který by si nechtěl zahrát některou z předních evropských soutěží," nechal se začátkem týdne v rozhovoru pro Sport.cz a Právo slyšet Václav Kadlec.

Reklama

Související témata: