Hlavní obsah

Morávek prodloužil v Augsburgu smlouvu do roku 2017

Augsburg

Český fotbalový záložník Jan Morávek prodloužil smlouvu s bundesligovým týmem FC Augsburg do léta 2017. Informovaly o tom oficiální internetové stránky německého klubu. Původní kontrakt měl Morávkovi vypršet po sezóně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Koncentrace Jana Morávka

Článek

"Mám z toho radost nejen proto, že to ukazuje důvěru vedení klubu v mé schopnosti, ale také protože mám možnost dlouhodobě spojit svoji budoucnost s Augsburgem. Cítím se tu neuvěřitelně dobře, a proto je pro mě skvělou zprávou, že budeme pokračovat ve společné cestě," řekl Morávek, který do Augsburgu přišel v lednu 2012 ze Schalke.

Třiadvacetiletý odchovanec Bohemians Praha 1905 měl v minulosti zdravotní problémy, které ho brzdily a nemohl naplno projevit svůj talent. V minulé sezóně však komplikace zažehnal a vypracoval se v oporu týmu.

"Morávek je pro náš tým velmi důležitým hráčem, který se ztotožňuje s našimi cíli. Jsme moc rádi, že jsme se domluvili na další spolupráci," řekl sportovní ředitel klubu Stefan Reuter. "Pro mě je to velmi dobrá zpráva, protože Morávka mohu použít na různých pozicích v záloze a pro mé plány je hodně důležitý," uvedl trenér Mark Weinzierl.

Reklama

Související témata: