Hlavní obsah

Obránci v pohotovosti. Nová posila Dortmundu Aubameyang je rychlejší než Bolt!

Vedení fotbalistů Borussie Dortmund si může gratulovat. Během letní přestávky totiž angažovalo pravděpodobně nejrychlejšího fotbalistu na světě. Útočník Pierre-Emerick Aubameyang, jeden z konkurentů polského střelce Roberta Lewandowského, je totiž o sekundu rychlejší než jamajský fenomén, světový rekordman a olympijský šampión Usain Bolt.

Foto: Facebook

Útočník Pierre-Emerick Aubameyang je údajně rychlejší než sprinter Usain Bolt.

Článek

Podle německého deníku Bild zaběhl gabonský útočník 30 metrů dlouhou trať během přípravy ve Švýcarsku v čase 3,7 sekundy, což je údajně o vteřinu lepší výkon, než jakého dosáhl Bolt. Ten v roce 2009 na stometrové trati v Berlíně zazářil časem 9,58, což je dosavadní světový rekord. Na prvních třiceti metrech však byl pomalejší než Aubameyang, kterému se přezdívá Spiderman.

„Je to úžasné. Pierre je zajisté jedním z nejrychlejších fotbalistů, kteří u nás hráli," tvrdí sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc. Právě on stál u příchodu gabonského reprezentanta ze Saint-Étienne, Dortmund za talentovaného mladíka zaplatil 13 miliónů eur.

V případě Pierra-Emericka Aubameyanga však jde spíše o zajímavost. Sprinteři totiž čekají na start v bloku a po výstřelu se jim měří i reakční čas, ovšem fotbalista při testech vyběhne a teprve v té chvíli se spustí časomíra.

Reklama

Související témata: