Hlavní obsah

Dortmund - Bayern 4:2Bayern pod Guardiolou poprvé prohrál. Německý Superpohár patří Dortmundu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Reus 1 : 0
54. Robben 1 : 1
56. Van Buyten (vlastní) 2 : 1
57. Gündogan 3 : 1
64. Robben 3 : 2
86. Reus 4 : 2
Záznam online reportáže

Dortmund/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Borussie Dortmund získali německý Superpohár po výhře 4:2 nad Bayernem Mnichov. Bavorský velkoklub, jenž se v minulé sezóně radoval z treble po triumfech v Champions League, bundeslize i Německém poháru, v prvním soutěžním utkání pod vedením nového kouče Josepa Guardioly prohrál. Vestfálskému týmu dokonale vyšla odveta za dva měsíce starou prohru ve finále Ligy mistrů ve Wembley i loňského Superpoháru.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Tým Borussie Dortmund s německým Superpohárem.

Článek
Fotogalerie

Mnichovský celek vyhrál v přípravě všech devět zápasů včetně středečního duelu s Barcelonou, ale první ostrý zápas bývalému kouči katalánského celku Guardiolovi v novém angažmá nevyšel. "Hráli jsme dobře, ale narazili jsme na silného soupeře," uvedl španělský trenér.

"Na Superpoháru je prima, že poražený se moc nezlobí a vítěz se raduje. My jsme vyhráli, což je senza. Byl to prvotřídní zápas. Oba týmy hrály, jakoby byl konec světa," prohlásil kouč Borussie Jürgen Klopp. Jeho klub získal výhrou prémii 1,25 miliónu eur, Bayer bral 750 000 eur.

Dortmund vedl už od šesté minuty, kdy se po chybě náhradního gólmana Starkeho trefil hlavou Reus. Po přestávce vyrovnal po dlouhém Lahmově pasu stejným způsobem Robben a také třetí branka hned vzápětí padla hlavou. Postaral se o to nechtěně obránce Bayernu Van Buyten, jenž poslal po Gündoganově centru míč přesně k tyči vlastní branky.

Tři góly během tří minut

Turbulentní pasáž přinesla třetí gól během tří minut a tentokrát už byl Gündogan autorem branky. Zasekl míč před velkým vápnem a technickou střelou zamířil přesně k tyči.

V 64. minutě dal ještě naději Bayernu svým druhým zásahem Robben, jenž se trefil levačkou opět po přihrávce kapitána Lahma. V samém závěru zpečetil vítězství Borussie z ofsajdové pozice rovněž svou druhou brankou Reus po přihrávce nové posily Aubameyanga.

Philipp Lahm porážku na úvod sezony nechtěl dramatizovat. "Pořád jsme ještě v přípravě a dostali jsme góly v tu nejhloupější možnou chvíli," uvedl kapitán Bayernu.

Dortmund vyhrál Superpohár poprvé od roku 2008 a celkově popáté, čímž vyrovnal rekordní bilanci Bayernu.

Německý fotbalový Superpohár:
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 4:2 (1:0)on-line
Branky: 6. a 86. Reus, 56. Van Buyten (vlastní), 57. Gündogan - 54. a 64. Robben. Diváci: 80 645.

Reklama

Související témata: