Hlavní obsah

VIDEO: Německá "chobotnice" čapla dvě penalty. Shrábne i rekordní prémii za titul

Stockholm

Nejdříve nohou, pak rukou čapla penaltu. Jako chobotnice si počínala německá brankářka Nadine Angererová ve finále mistroství Evropy fotbalistek ve Švédsku proti Norkám.

Nadine Angererová chytila dvě penalty v zápase proti Norsku.

 
Článek

Na čtyřiatřicetiletou gólmanku Seveřanky nevyzrály, ať dělaly, co dělaly. Z pokutových kopů neuspěly Ronningová ani Gulbrandsenová. V prvním případě mohly jít Norky do vedení, ve druhém mohly alespoň vyrovnat.

Kalich hořkosti vypily do dna. Když už daly gól, mával se ofsajd, a tak Angererová mohla po výhře 1:0 rozšířit svoji už tak velkolepou sbírku úspěchů.

Přidala do ní už pátý triumf na ME, dvakrát vyhrála MS, na OH byla opakovaně bronzová, v nároďáku odehrála přes 100 zápasů. Ten poslední byl vskutku mimořádný. Komu se poštěstí zneškodnit dvě penalty v jednom zápase. Natožpak ve finále ME.

Hrdinka přestupuje do Austrálie

Už před ním se ale rozhodla, že toho na starém kontinentu již ukázala dost. Uzavřela své působení v bundesligovém Frankfurtu a podepsala angažmá v australském Brisbane.

Ale oslavu hned ve Stockholmu pochopitelně ještě hravě zvládla. I trenér mužského nároďáku Joachim Löw blahopřál zejména své kolegyni Sylvii Neidové, jejímž svěřenkyním se před ME příliš nevěřilo. V průměru až moc mladý byl podle kritiků její tým. "I já jsem vedle holek omládla o deset let," odmítala námitky s nadhledem devětačtyřicetiletá trenérka.

Německá média si všímají všeho možného kolem ženského národního týmu. Ani prémie nezůstaly utajeny. Jsou rekordní. Každá z úspěšných finalistek dostane 22 500 eur (asi 585 tisíc korun), tolik jako za žádný z předešlých vydařených evropských šampionátů, přesto jen nepatrný zlomek toho, co by za titul bral mužský tým.

Reklama

Související témata: