Hlavní obsah

Roztržka v Dortmundu! Lewandowski vyhrožuje horšími výkony, šéfům nemůže přijít na jméno

A je to tady znovu. Polský kanonýr Robert Lewandowski se ještě nesmířil s tím, že mu vedení fotbalové Borussie Dortmund zatrhlo letní přestup do Bayernu Mnichov a dál pokračuje v kritice funkcionářů vestfálského týmu. Útočník se v rozhovoru pro polský list Fakt zmínil o tom, že ho v Dortmundu podvedli, navíc vyhrožuje tím, že bude podávat horší výkony.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Robert Lewandowski (vlevo) je s vedením Borussie Dortmund už několik týdnů ve sporu. Vpravo trenér Jürgen Klopp.

Článek

Nejlepší polský fotbalista v minulé sezóně vystřílel Dortmundu postup do finále Ligy mistrů, v kterém Borussia podlehla Bayernu Mnichov. Bavorský klub se rozhodl, že svého konkurenta v létě připraví o dva nejlepší hráče - záložníka Maria Götzeho, který už je v Mnichově, a Roberta Lewandowského.

Ten si chtěl přestup do Allianz Areny za každou cenu vytrucovat, ale marně. Prezident Borussie Hans-Joachim Watzke totiž prohlásil, že elitního útočníka v letní přestávce nikam nepustí. Neoslovila ho ani nabídka 40 miliónů eur, s kterou se vytasil právě Bayern...

A Lewandowski tvrdí, že byl šéfem Dortmundu Watzkem a sportovním ředitelem Michaelem Zorcem podveden. „Jsem velice zklamaný. Mezi čtyřma očima se na něčem domluvíme a pak zjistím, že realita je úplně odlišná. Je to jako podvod a to vnímám hodně intenzivně. Já držím slovo, v Dortmundu jsem pokaždé hrál na sto procent. Ale na vedení klubu jsem hodně rozčílený," vzkázal čtyřiadvacetiletý Polák.

Touží po zvýšení platu?

Kanonýr Borussie nepřímo naznačil, že celá záležitost může ovlivnit jeho další výkony. „Jejich postoj k celé záležitosti není fér. Promítá se to do mého podvědomí a může se stát, že přijde doba, kdy to celé ovlivní i moje výkony na hřišti," tvrdí Lewandowski.

V Dortmundu nezastírají, že ještě zjara ideální vztahy se během předsezónní přípravy vytratily. „V současné době spolu máme takový zvláštní vztah. Je jasné, že je Robert zklamaný, ale mým hlavním úkolem je myslet na dobro celého klubu," prohlásil prezident klubu Hans-Joachim Watzke.

Lewandowski si může přestup vymodlit až do konce srpna. Možná se však spokojí i s tím, že ve Vestfálsku setrvá. Jeho agent naznačil, že pokud dostane výrazně přidáno, mohl by podepsal novou smlouvu. Ta současná mu platí ještě rok.

Reklama

Související témata: