Hlavní obsah

Bayern - Mönchengladbach 3:1Bayern zahájil bundesligu výhrou nad Mönchengladbachem, kuriozitou dvě penalty v řadě

Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov s novým trenérem Pepem Guardiolou vstoupili do bundesligové sezóny vítězně. Před domácím publikem v Allianz Areně porazili 3:1 tým Borussie Mönchengladbach. Obhájci mistrovského titulu a vítězové Ligy mistrů vstřelili všechny čtyři branky, o jediný zásah hostů se zasloužil vlastním gólem Dante.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Hráči Bayernu (zleva) Toni Kroos, Franck Ribéry, David Alaba a Arjen Robben slaví gól proti Mönchengladbachu.

Článek
Fotogalerie

Bayern, jenž v minulém ročníku vyhrál ještě domácí pohár a získal takzvané treble, nemusel na úvodní gól ročníku čekat dlouho. Postaral se o něj ve 12. minutě hrdina finále LM Arjen Robben a pojistku přidal hned čtyři minuty nato Mario Mandžukič.

Hosté se vrátili do hry díky svému bývalému hráči Dantemu, jenž se dostal krátce před přestávkou ve skluzu pod tlak a překonal svého brankáře Manuela Neuera.

Ke kurióznímu momentu došlo v 67. minutě. Za ruku Alvara Domingueze kopali domácí pokutový kop, který však Thomasi Müllerovi skvěle vyrazil brankář Marc-André ter Stegen. Před dobíhajícími hráči Bayernu, snažícími se dorazit míč do sítě, však Dominguez znovu zasáhl rukou a druhou penaltu už David Alaba bezpečně proměnil.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Bayern Mnichov - Mönchengladbach 3:1 (12. Robben, 16. Mandžukič, 69. Alaba z pen. - 41. vlastní Dante).

Reklama

Související témata: