Hlavní obsah

Gebre Selassie si zvyká na novou roli. Centry levačkou ale ještě nemám vybroušené, tvrdí

Brémy/Praha

Šestadvacetiletý obránce Theodor Gebre Selassie vstoupil do nového ročníku fotbalové bundesligy v nezvyklé roli. Z ortodoxního praváka se stal levý bek. S novou rolí se sžívá dobře a výkonem přispěl k vítězství Werderu Brémy na hřišti nováčka z Braunschweigu 1:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový obránce Theodor Gebre Selassie.

Článek

Ceníte si tří bodů po nevydařeném závěru minulé sezóny a vyřazení z Německého poháru na startu té nové?

No samozřejmě! Bylo to hodně důležité vítězství. Po čtrnácti soutěžních zápasech v řadě jsme konečně bodovali naplno. Snad tím nepovedená série skončila.

Začali jste na půdě Eintrachtu Braunschweig. Tam asi hořel trávník pod nohama...

Na hřišti nováčka a hned na úvod, to nikdy není jednoduché. O tom jsme se přesvědčili nejen my, ale zejména Frankfurt, který v Berlíně dostal od Herthy šest branek. V naší režii byl sice první poločas, ale nedali jsme gól. Po pauze jsme se dostali na půl hodiny pod velký tlak. Ale pak se nám povedlo necelých deset minut před koncem dát gól a vítězství jsme udrželi.

Hrál jste na levém okraji obrany místo na pravém. Trenér Dutt vás přeškoluje?

Nebylo to poprvé. Zranil se levý obránce a vedení řešilo, jestli koupit nového, nebo tam přesunout někoho z kádru. Volba padla na mě a trenér byl spokojený.

Jak se s novou rolí perete?

Docela mi to jde, až na ty centry levačkou, ty nemám úplně vybroušené... (úsměv) Jinak žádný velký rozdíl ve hře vpravo nebo vlevo nevidím.

V Německu hrajete druhou sezónu. Byl nějaký rozdíl v letní přípravě?

Kupodivu velký. Skoro celá příprava proběhla s míčem u nohy. Výjimkou byly jen kondiční tréninky a delší běhy, ale nebylo toho tolik. Hodně jsme pracovali na taktice i defenzívě, protože v minulé sezóně jsme dostávali moc branek. Všichni věříme, že se to pozitivně projeví na naší hře a budeme bojovat v horní polovině tabulky.

Reklama

Související témata: