Hlavní obsah

Jiráček v Hamburku opět nehraje, ale pryč se mu z klubu nechce

Berlín

Fotbalový záložník Petr Jiráček v bundesligovém Hamburku nenastupuje. Ve třech letos odehraných zápasech svého týmu se na trávník podíval jen na několik málo minut. Tradiční opora české reprezentace přesto neuvažuje o změně působiště - o základní sestavu se chce porvat, jak řekl po prohře 0:1 s Herthou Berlín. Jiráček věří, že dostane od kouče Thorstena Finka více prostoru i z důvodu, že aktuální jedenáctce HSV se příliš nedaří.

Foto: Petr Horník, Právo

Český fotbalový záložník Petr Jiráček v HSV vysedává na lavičce.

Článek
Fotogalerie

Z dosavadních třech bundesligových kol naskočil sedmadvacetiletý reprezentant do posledních dvou zápasů vždy na pár minut v závěru a nemohl svému mužstvu už příliš pomoci odvrátit porážku. Hamburk tak má zatím na kontě jen jeden bod za remízu v úvodním kole se Schalke.

„Samozřejmě že žádný fotbalista na lavičce není spokojený, navíc když se nám nedaří. Čekal jsem, že těch šancí budu dostávat víc. Zatím se tak neděje, tak doufám, že se to otočí co nejdřív," uvedl Jiráček.

Na lavičce nevysedává poprvé

Po nepříliš vydařeném začátku angažmá v severoněmeckém klubu, do kterého přestoupil před minulou sezónou z Wolfsburgu, se český záložník na jaře prosadil do základní jedenáctky HSV a klubu pomohl ke konečnému sedmému místu v tabulce. Po letní přestávce ale na bývalou oporu Plzně místo v sestavě znovu nezbylo.

„Nevím, co se stalo. Je to otázka spíš pro trenéra," krčí Jiráček rameny, proč ztratil důvěru kouče Finka. „Já se snažím i na tréninku odvádět poctivou práci, snažím se nic nevypustit a o to místo se peru. Bohužel teď tu šanci dostávají jiní," dodal.

Naději mu dodává, že v podobné situaci byl v Hamburku už v předchozím ročníku. „Minulý rok jsme museli holt párkrát prohrát, aby trenér udělal změnu. Doufám, že se to třeba teď bude opakovat a že příští zápasy budu těch minut hrát víc," věří autor tří reprezentačních gólů.

HSV vypadli tři defenzivní hráči

V delší pobyt na hřišti doufal už při sobotním duelu s berlínskou Herthou. V předchozím kole HSV totiž utrpěl na domácím hřišti debakl 1:5 s Hoffenheimem a klubu vypadli tři defenzivní hráči - Marcell Jansen se zranil a dvojice Dennis Aogo a Tomas Rincón byla vyřazena z kádru kvůli výletu na Mallorku. Nakonec se ale český středopolař na trávník Olympijského stadiónu podíval až v nastavení.

„I trenér mi něco naznačoval, že by možná těch minut mohlo být víc, ale bohužel zase jsem dostal tři minuty a za tři minuty je těžké něco ukázat," postesknul si rodák ze Sokolova.

Že by kvůli tomu uvažoval o odchodu jinam, Jiráček ale rezolutně odmítl. „Mě tohle provází celou kariéru, takže já z toho vůbec nedělám žádné závěry. Já jsem v Hamburku spokojený a to že teď nehraju, to je úplně normální. Já se budu prát znovu o tu šanci a doufám, že se to otočí," řekl.

Pomáhá mu navíc, že v klubu má krajana, brankáře Jaroslava Drobného. „Samozřejmě že je dobré, když jsme tady dva a že si v těch těžkých chvílích můžeme pomoct. Jsem rád, že tady je, ale byl bych radši, kdybychom oba dva hráli," poznamenal Jiráček na adresu kolegy z reprezentace, který v Hamburku plní roli gólmanské dvojky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články