Hlavní obsah

Braunschweig - Frankfurt 0:2Skvělá premiéra! Kadlec přihrál na vítězný gól Frankfurtu

Velmi vydařenou premiéru prožil v dresu Frankfurtu exsparťanský útočník Václav Kadlec. Český reprezentant pomohl svému týmu gólovou přihrávkou k vítězství 2:0 na hřišti nováčka z Braunschweigu. Jedenadvacetiletý forvard nastoupil hned ve svém prvním bundesligovém utkání v základní sestavě a za vítězný tým odehrál osmdesát minut. Frankfurtu ve třetím ligovém kole pomohl vůbec k prvním bodům v sezóně.

Foto: Peter Steffen, ČTK/AP

Václav Kadlec (vpředu) při své bundesligové premiéře v dresu Eintrachtu Frankfurt proti Braunschweigu.

Článek

Český fotbalista, který do Frankfurtu zamířil z pražské Sparty teprve minulou neděli, se dostal poprvé do zakončení v 19. minutě. S jeho střelou si však domácí gólman Daniel Davari poradil. O tři minuty později pak přihrál do šance Alexanderu Meierovi, ten ale branku vůbec netrefil.

V 52. minutě našel český útočník centrem znovu Meiera, jehož střelu tečoval do protipohybu brankáře Davariho obránce Ermin Bičakčič a Frankfurt vedl. Druhou branku hostů přidal o deset minut později po chybě obrany Braunschweigu Stefan Aigner. Kadlec opustil hřiště v 80. minutě, kdy jej vystřídal záložník Jan Rosenthal.

Po debaklu 1:6 s Herthou Berlín a těsné prohře 0:1 s obhájcem titulu Bayernem Mnichov tak Frankfurt poprvé v nové sezoně bodoval. Braunschweig naopak i po třetím kole na bodový zisk čeká.

Stejně tak jako fotbalisté Stuttgartu, kteří prohráli 1:2 v Augsburgu, v jehož dresu odehrál celý zápas záložník Jan Morávek. Augsburg šel do vedení v 6. minutě zásluhou Hamita Altintopa, do přestávky pak přidal druhou branku domácích hlavou po centru z přímého kopu obránce Jan-Ingwer Callsen-Bracker.Hosté již stihli pouze zkorigovat výsledek penaltou Vedada Ibiševiče.

Posledních dvacet minut navíc dohrávali bez vyloučeného Ibrahimy Traorého. Jeho červená karta byla osmou v tomto ligovém kole, což je nový bundesligový rekord.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Braunschweig - Eintracht Frankfurt 0:2 (52. Meier, 62. Aigner)
Augsburg - Stuttgart 2:1 (6. Altintop, 36. Callsen-Bracker - 42. Ibiševič z pen.)

Reklama

Související témata: