Hlavní obsah

Jeden trénink stačil. Kadlec při debutu uchvátil Frankfurt, potěšil i trenéra Veha

Frankfurt nad Mohanem

S novým týmem absolvoval jediný trénink, i to ale exsparťanskému útočníkovi Václavu Kadlecovi stačilo k tomu, aby v nedělním zápase bundesligy nastoupil v základní sestavě Eintrachtu Frankfurt. Trenér Armin Veh dal jednadvacetiletému hráči důvěru na hřišti nováčka z Braunschweigu a Kadlec se mu odvděčil gólovou přihrávkou. „Jsem s ním opravdu spokojený. Ukázal svůj potenciál,“ tvrdil zkušený trenér poté, co Frankfurt ve třetím zápase sezóny po výhře 2:0 poprvé bodoval.

Foto: Peter Steffen, ČTK/AP

Václav Kadlec (vpředu) při své bundesligové premiéře v dresu Eintrachtu Frankfurt proti Braunschweigu.

Článek

V novém prostředí se ohřál sotva týden, ve Frankfurtu si však novou akvizici pochvalují. Kadlec stál v 52. minutě u zrodu gólové akce, když přesným centrem našel spoluhráče Meiera, jehož střelu tečoval do protipohybu domácího brankáře obránce Ermin Bičakčič a Frankfurt vedl.

„Kadlec s námi trénoval pouze jednou, ale byl jsem s ním spokojen. Několikrát ukázal, že je nesmírně rychlý a má dobrou předvídavost střílet góly," uvedl po utkání na webových stránkách Eintrachtu trenér Armin Veh.

Na Kadlece ale nechce zbytečně vytvářet velký tlak. Fanoušci Frankfurtu si jistě pamatují skvostnou premiéru jiného českého útočníka Martina Fenina, který v únoru roku 2008 zařídil hattrickem výhru 3:0 na hřišti Herthy Berlín. Pak ale začala Feninova hvězda pomalu vyhasínat.

S Kadlecem mají ve Frankfurtu také velké plány. Se Spartou trpělivě jednali o příchodu talentovaného útočníka téměř měsíc a trenér Armin Veh teď prozradil, že Kadlec bude mít dostatečné herní vytížení. „Je mu teprve 21 let a nemůžeme od něho okamžitě čekat zázraky. Chce to čas a u nás ho dostane," dodal dvaapadesátiletý trenér, který před šesti lety senzačně dovedl Stuttgart k mistrovskému titulu.

Reklama